Regió7

Regió7

Or al Mundial per a Biel Sagués i Núria Tarragó

La manresana i el castellterçolenc van ser campions de skyrace al campionat juvenil

Biel Sagués, al centre, amb Martí Costa a la seva dreta | SKYRACECOMAPEDROSA

Núria Tarragó, de Manresa, i Biel Sagués, de Castellterçol, es van penjar ahir la medalla d’or en les proves de skyrace –llarga distància– del Campionat del Món juvenil de curses de muntanya, celebrat durant el cap de setmana a Andorra. Per la seva part, el berguedà Martí Costa es va endur la plata rere Sagués, i Berta Guitart va ser desena júnior. Tots quatre van contribuir al triomf d’Espanya en la classificació global per equips.

L’actuació de Tarragó (sub-23) i Sagués (cadet) durant la competició va ser pràcticament impecable, ja que ahir diumenge van rubricar amb sengles títols un èxit del qual van posar la primera pedra divendres amb les segones places assolides en la prova del Quilòmetre Vertical. Després del descans de dissabte, els joves atletes de 25 països diferents reunits al país pirinenc es van enfrontar ahir amb les curses de llarg recorregut (skyrunning) que van tenir el centre neuràlgic de la sortida i l’arribada al telecadira SURF de l’estació d’Arinsal.

La manresana Núria Tarragó, que corre amb llicència del Foment Sallentí, es va exhibir en la cursa per a corredores de la categoria sub-23 i va completar els 19 km del traçat en un temps de 2 hores, 27 minuts i 45 segons. La bagenca, que viu a Saldes, va ser la més ràpida en un itinerari que presentava un desnivell de 1.450 metres, i li va treure més de tres minuts a la txeca Barbora Macurova (2.31.02). El bronze se’l va adjudicar l’eslovaca Sara Machajova (2.41.18). Pel camí, les participants van haver de superar fites rellevants com ara les Bordes dels Prats Nous i la carena de Burna i van passar pel Pla de l’Estany abans de tornar a Arinsal.

Biel Sagués, que pertany al CE Moianès Independent, es va anotar el triomf en una prova de 14 km i 1.300 metres de desnivell que va passar per cotes com el pic del Clot del Cavall, a 2.586 m d’altitud, i el pic de les Fonts (2.749 m). Una ruta exigent que el corredor de la Catalunya central va cobrir en un temps d’1.42.40, més de tres minuts davant de Martí Costa, un atleta de l’AE Mountain Runners berguedà que va fer un registre d’1.46.05. L’andorrà Max Palmitjavila, que el dia abans havia estat bronze en la prova del Quilòmetre Vertical, va repetir posició i va finalitzar tercer, amb 1.47.22.

Menció especial també per a la corredora del Mountain Runners Berta Guitart. Si en el Quilòmetre Vertical va fer 6a de la categoria júnior, ahir es va situar novament en el Top-10, va ser desena a la cursa de 19 km, amb 2.44.44, a poc més de mitja hora de la representant noruega Ida Waldal.

Primers també a la combinada

Els dos campions es van anotar el triomf a la classificació de la combinada, que reunia els atletes que van fer les dues curses. Núria Tarragó es va imposar a Macurova i Machajova, mentre que Sagués va quedar primer davant de Palmitjavila i el francès Peytavi.