Segueix-nos a les xarxes socials:

Funerària del Bages diu que pot dur difunts a Navàs i a tot el món

L'empresa reitera estar legitimada per exercir la seva activitat a arreu

Funerària del Bages, l'empresa que el 26 de juliol passat va traslladar un difunt al tanatori de Navàs, propietat de Fontal, reitera que està legitimada per "exercir la seva activitat a Manresa i a la nostra comarca i traslladar difunts a qualsevol punt del nostre país, de l'estat o del món".

En un comunicat, respon així a les manifestacions de Fontal, que assegura que no tenia cap obligació legal ni contractual de subministrar la sala de vetlla a Funerària del Bages. El fèretre del difunt va estar-se prop de quatre hores al carrer, davant del tanatori navassenc, fins que es va arribar a un acord.

Funerària del Bages ressalta que "no podem renunciar al nostre legítim dret a efectuar la nostra activitat emparada per la Constitució i per l'ordenament jurídic actual, que protegeix el lliure mercat i la lliure concurrència". En aquest sentit, demana a l'alcalde de Navàs, Josep Oliva, que expliqui amb quina fórmula "permet realitzar tots els serveis funeraris a Fontal sense que altres empreses hi puguin competir".

Segons Funerària del Bages, "el motiu de Fontal per negar-se a rebre el cadàver al seu tanatori és que volia realitzar el servei complet des del moment de l'òbit a Manresa per incrementar els seus interessos comercials i impedir la presència d'un competidor a la zona d'influència de Navàs".

Segons assegura, "la voluntat de Fontal és monopolitzar els serveis allà on disposa de sales de vetlla, comptant amb el maridatge de l'Ajuntament", a qui demana "obrir un expedient per esbrinar la responsabilitat de les funeràries en aquest afer". Funerària del Bages avança que prendrà "les accions legals que pertoquin".

Prem per veure més contingut per a tu