Uns individus van intentar entrar ahir a la matinada en una casa habitada al centre de Prats, a la Cerdanya, armats amb un ganivet amb el qual van ferir una dona que, en el moment dels fets, era a casa sola amb els tres fills. La víctima va aconseguir foragitar-los.

L'intent d'assalt va tenir lloc a 2/4 d'1 de la matinada, quan Flors Cassini, de 35 anys, va sentir soroll a la porta de casa. En mirar per la finestra i veure gent al pati, va baixar corrents per l'escala. Aleshores va sentir la trencadissa de vidres, causada pel llançament d'una gran pedra. Armada amb un bat de bèisbol, Flors Cassini va donar un cop a la mà d'un lladre que mirava d'obrir la porta des de fora.

En aquest punt hi va haver un moment de baralla amb els assaltants, i ella en va resultar ferida amb dues ganivetades al costat esquerre del cos. Després d'això, els assaltants van fugir. Amb l'ensurt encara al cos i després de rebre l'alta de l'hospital de Puigcerdà, Cassini explicava ahir que "no vaig parar-me a pensar. Tan sols sabia que tenia els tres fills a casa i que els havia de defensar. Estava en estat de xoc perquè tenia por que fossin els lladres violents que hi ha ara".

Flors va trucar al marit, que en aquells moments era fora del poble, i entre ell i uns amics que són Mossos d'Esquadra van fer una crida al cos policial, que en poc temps va arribar a la casa, segons va explicar l'afectada. Els agents van estar fins a les cinc a la casa prenent mostres i iniciant la investigació i ahir al matí encara patrullaven pel poble. Segons van explicar ahir Flors Cassini i els seu marit, Carles Barroso, les primeres hipòtesis policials apunten a lladres dels que entren a cases buides que es van pensar que a la seva no hi havia ningú. El cas va alarmar el poble, que ahir comentava l'esdeveniment amb una certa psicosi perquè es tracta d'una casa sense grans pretensions situada al mig del nucli antic.