El Cos Nacional de Policia ha detingut dotze persones en el marc d'una operació contra la prostitució il·legal en dos bordells de Manresa. Entre els arrestats, hi ha el propietari dels dos locals, acusat d'haver obligat tres noies immigrants a prostituir-se per pagar les despeses del seu viatge a l'estat espanyol. La policia també ha detingut les cinc encarregades dels bordells i sis treballadores immigrants, per la seva situació il·legal.

La batuda, segons van explicar ahir fonts policials a aquest diari, va tenir lloc dijous a la nit, en dos pisos de Manresa que es dedicaven a la prostitució. Un d'ells està situat al carrer Arquitecte Gaudí i s'anuncia a les pàgines de contactes amb el nom de Mimosas. L'altre es troba al carrer Martí i Julià i és conegut amb el nom de Gatitas. L'operatiu es va dur a terme en aquests dos locals després de les informacions rebudes per la policia sobre el possible exercici de la prostitució il·legal als dos establiments. En el dispositiu hi van participar una vintena d'agents de la comissaria de Manresa i de la unitat central de Barcelona.

De resultes de la batuda, la policia va detenir el propietari dels dos prostíbuls, Ramon V. S., de 45 anys i de nacionalitat espanyola, acusat d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, un altre contra els drets dels treballadors, un delicte de prostitució i un quart delicte contra la salut pública, ja que en els locals s'hi van requisar deu grams de cocaïna, substància estupefaent que presumptament era oferta als clients.

Concretament, la policia acusa Ramon V. S. de tenir sis treballadores immigrants sense papers a l'estat espanyol, originàries del Brasil, la República Dominicana, Paraguai, Guinea i Nigèria. Totes sis també han estat detingudes per la seva situació il·legal a l'estat espanyol.

A més a més, segons fonts policials, Ramon V. S. obligava presumptament tres d'aquestes treballadores a prostituir-se per pagar les despeses del seu viatge a l'estat espanyol. Totes tres havien vingut al país enganyades, amb la promesa d'una feina. Un cop aquí, es van veure obligades a prostituir-se i pagar a Ramon V. S. un suposat deute de 6.000 euros cadascuna, segons les mateixes fonts policials. Les altres treballadores immigrants, en canvi, exercien la prostitució de forma voluntària.

De la mateixa manera, la Policia Nacional ha detingut les cinc dones que feien d'encarregades als dos locals, pels mateixos delictes. Es tracta de Carla R. S., de 39 anys i de nacionalitat equatoriana, Ana R. N., de 44 anys i de nacionalitat brasilera, i María Elena B. V., de 52 anys, María del Mar R. A., de 33 anys, i Anna Maria S. H., de 28 anys, totes tres de nacionalitat espanyola. Segons fonts policials, eren les responsables de controlar la recaptació de les treballadores per saldar el deute.

Els detinguts, després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Manresa, han quedat en llibertat amb càrrecs. Les dues treballadores brasileres i la de Paraguai van ser ingressades en un centre d'internament d'estrangers per tal de ser expulsades de forma immediata de l'estat espanyol. Sota les altres tres també es va dictar una ordre d'expulsió, si bé el seu internament no va ser necessari perquè van poder acreditar un lloc de residència per ser localitzades.

Malgrat les detencions, els dos bordells han continuat mantenint l'activitat des de dijous, ja que hi continuen treballant les prostitutes que sí que van poder acreditar la seva situació legal a l'estat espanyol. La veïna d'un dels bordells va assegurar ahir a aquest diari que el local estava obert les 24 hores del dia i que, malgrat no causar molèsties, va puntualitzar que "a les nits se senten sorolls, com el so dels talons de les sabates de les noies".