Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 22 i 23 de maig, cinc joves d´edats compreses entre els 20 i 25 anys, tres veïns de Vilanova del Camí i dos d´Igualada, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força, un d´ells en grau de temptativa.

Les detencions són el resultat d´una investigació oberta després de tenir coneixement que entre el 10 i l´11 de maig s´havien produït dos robatoris, en un mateix domicili de la Pobla de Claramunt (Anoia).

El primer robatori es va cometre la tarda del 10 de maig. Un grup de persones va accedir a l´interior de la casa forçant una finestra. De l´habitatge van sostreure un ordinador, un equip de música, vàries càmeres de fotos, un rellotge i un televisor, entre altres objectes.

L´endemà, el mateix grup de persones va tornar intentar robar dins la casa. En aquesta ocasió van fugir foragitats per un veí que els va sorprendre.

Arran d´aquests fets es va obrir una investigació per tal de conèixer la identitat dels lladres. Després de diverses indagacions els mossos van tenir prou indicis per identificar i detenir els cinc joves, per la seva presumpta relació amb els robatoris.

Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el 24 de maig a disposició judicial al jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Igualada.