Els Mossos d´Esquadra van detenir a Manresa dimarts passat tres persones de 29, 35 i 39 anys, de nacionalitat búlgara i veïns de Barcelona, que entraven a robar en pisos amb les claus dels propietaris que acabaven de sostreure de l'interior de vehicles estacionats en centres comercials.

La investigació es va iniciar el mes de desembre de l´any passat quan els mossos van detectar un increment de robatoris amb força a interior de domicili, amb la particularitat que els autors hi accedien sense malmetre la porta ni forçar cap accés.

Analitzada la situació en la que es donaven els robatoris, els agents van determinar que, en tots els casos, les víctimes es trobaven en algun centre comercial de Barcelona o rodalies quan els lladres actuaven. El grup aprofitava que les possibles víctimes estaven en un centre comercial per sostreure les pertinences del vehicle que estava estacionat en el mateix centre i en el cas que trobessin les claus del pis miraven l´adreça de la documentació del vehicle i marxaven ràpidament cap el domicili per robar-los. En els pisos violentats hi mancaven principalment diners, joies i objectes electrònics. En tots els casos, els vehicles tampoc semblaven forçats, de manera que els seus propietaris no eren conscients que havien estat víctimes d´un robatori i que els havien sostret les claus del pis.

Els integrants del grup tenien establert un repartiment de tasques en funció d´on actuaven. En els aparcaments dels centres comercials un membre feia les vigilàncies, un altre esperava al cotxe per fugir amb rapidesa i un tercer obria el vehicle i el robava. Les eines que utilitzaven per obrir els vehicles eren molt elaborades per tal que no deixessin cap tipus de rastre de que el cotxe havia estat forçat.

Un cop aconseguides les claus del pis es desplaçaven ràpidament fins el domicili de la víctima, on trucaven per assegurar-se que no hi havia ningú i entraven dins amb les claus sostretes. En aquest cas, dos dels membres entraven al pis i el tercer feia tasques de vigilància pels voltants de l´edifici per tal d´alertar davant qualsevol incidència.

Detinguts a Manresa

El dimarts passat un dispositiu policial va permetre detectar un vehicle sospitós entrant a l´aparcament d´un centre comercial de Barcelona, motiu pel qual es va fer un seguiment discret ja que tot feia preveure que havien aconseguit robar les claus d´un pis de l´interior d´un vehicle estacionat.

Els agents van seguir el grup per l´autopista C-58 i C-16 fins a la localitat de Manresa, on els presumptes lladres van accedir a un domicili.

Va ser aleshores quan els investigadors, amb col·laboració dels Mossos de la unitat de Seguretat Ciutadana d´aquesta localitat, van procedir a la detenció primer de la persona que feia les vigilàncies i després dels altres dos homes que es trobaven a l´interior del pis.

Arran de la detenció d´aquests tres homes es va fer una entrada i escorcoll al domicili de dos d´ells a la ciutat de Barcelona. Els agents van localitzar diversos objectes com joies, telefonia mòbil, ordinadors portàtils i aparells electrònics, entre d´altres.

El divendres passat dia 7 de febrer van passar a disposició judicial i el Jutge va decretar l´ingrés a presó dels tres homes.