L'Audiència de Barcelona ha de jutjar avui l'acusat d'haver agredit un traficant de Manresa per robar-li el cotxe i la cocaïna que tenia, i d'haver-se accidentat posteriorment amb el vehicle en fugir de la policia. El judici s'havia de celebrar el 22 de maig passat, però es va suspendre i es va reassenyalar per avui. L'home, Abdelilah B., s'enfronta a una petició fiscal d'onze anys de presó.

Els fets, segons la fiscalia, van tenir lloc el 20 de febrer del 2010 al vespre. Abdelilah B., amb un altre delinqüent que està en parador desconegut, es va acostar al presumpte traficant, Fidel G. M., en el moment en què la víctima entrava al seu cotxe, en un aparcament del carrer Arquitecte Montagut.

Just quan Fidel G. M. s'introduïa al vehicle, l'altre home (Khalid R.) el va apuntar amb una pistola perquè sortís del vehicle i, seguidament, li va donar un cop de culata amb l'arma que el va fer caure a terra. Tot seguit, Abdelilah B. i ell es van apoderar dels 150 grams de cocaïna de la víctima i van fugir amb el seu vehicle.

Fidel G. M. va resultar ferit lleu i va avisar del robatori del cotxe la policia. Agents de la Policia Local el van localitzar al pont de Sant Francesc de Manresa, conduït per Abdelilah B. L'acusat va fugir, amb la qual cosa es va iniciar una persecució per la carretera del Xup. Durant la fugida, Abdelilah B. va circular a gran velocitat, va envair el carril contrari i va realitzar diversos avançaments temeraris. Fins i tot, va tancar els llums del vehicle per evitar ser visualitzat. Quan va arribar a la rotonda de Salelles, però, la va agafar a tal velocitat que va perdre el control del vehicle i va impactar amb un arbre.