El Jutjat d'Instrucció i Primera Instància número 1 de Berga ha arxivat una denúncia per suposada prevaricació que un regidor de Cercs havia interposat contra l'alcalde i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. El jutge no ha trobat indicis per imputar a Civil el delicte i, d'aquesta manera, ha arxivat el cas, per la qual cosa no arribarà a judici.

En la denúncia, el regidor Germán Sánchez, que ara està com a no adscrit i que havia format part del PSC, acusava Civil i el secretari municipal de prevaricació per haver "vulnerat sistemàticament el dret de la informació municipal" i dictar "resolucions arbitràries".

Civil, però, ha rebut altres denúncies del mateix regidor en el decurs dels darrers anys. Una d'elles va acabar a judici per haver pagat suposadament una multa personal amb diners municipals, però l'Audiència de Barcelona el va absoldre. Ara, Civil està pendent que s'assenyali un altre judici contra ell per un afer urbanístic, per un delicte sobre l'ordenació del territori. La fiscalia li demana una pena d'un any i sis mesos de presó.