Segueix-nos a les xarxes socials:

Una pedregada al Bages i a l'Anoia causa estralls especialment a Moià

El xàfec va deixar fins a 15 litres per metre quadrat en només deu minuts a Castellnou de Bages

Una pedregada al Bages i a l'Anoia causa estralls especialment a MoiàJOAN MOSELLA MATEU

Arbres tombats, branques al mig dels carrers, persianes foradades, carrers emblanquinats per la pedra, horts fets malbé... la pedregada que ahir al matí va afectar diferents punts del Bages i de l'Alta Anoia es va acarnissar sobretot amb Moià, on alguns veïns, esparverats, parlaven del pas d'un "huracà".

Els Bombers van rebre més d'una desena d'avisos concentrats només a la capital del Moianès, a banda dels serveis que també va atendre la Policia Local. Totes les alertes van ser per acumulacions d'aigua en embornals i altres punts i per la retirada d'arbres i branques, com per exemple un arbre caigut davant de la casa de colònies El Saiol. Els Bombers també van haver de retirar teules a punt de caure del carrer de les Tres Cases.

En total, el pas de la tempesta a Moià va deixar 19,4 litres per metre quadrat en poca estona, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. De fet, els aiguats també van ser intensos en altres punts, com a Castellnou de Bages, on es van recollir 15 l/m2 en només deu minuts. De calamarsa també en va caure força en municipis com Cardona, al Bages, i Calonge de Segarra, a l'Alta Anoia.

En altres indrets, com a Manresa, la pedregada va ser lleu. Tot i així, la tempesta va provocar l'esfondrament parcial d'un balcó al carrer Barcelona. La capital bagenca va recollir en total 2,5 l/m2. A més, a 3/4 de 9 del matí, en el moment de més intensitat del xàfec, dos cotxes van xocar un darrere de l'altre a la carretera del Xup (C-37), en un xoc que va causar dos ferits de caràcter lleu, segons el Servei Català de Trànsit.

On es va recollir més quantitat de pluja van ser a les comarques del Pirineu. A l'observatori de Malniu, a la Cerdanya, van caure 40 l/m2, mentre que a la Seu d'Urgell es van registrar 33 l/m2. L'aiguat també va ser abundant a Solsona, on es van recollir 21 litres.

Al Berguedà, també va ploure amb ganes durant una estona del matí. A la Quar, es van recollir 16 litres per metre quadrat, mentre que a Gisclareny en van ser 7. A Guardiola del Berguedà, el xàfec va deixar 3,5 l/m2.

Prem per veure més contingut per a tu