Els Mossos d´Esquadra van detenir ahir un home, veí de la Canonja, que presumptament va participar en les agressions que un grup de persones vinculades a un grup criminal neonazi van realitzar a usuaris d´una sala musical Stroika de Manresa, el 23 de març de 2012.

Els fets van passar quan, dues hores abans d´un concert de caire antifeixista que s´havia de celebrar en aquest recinte, un nombrós grup de joves van agredir amb contundència a d´altres nois que hi volien assistir. Com a conseqüència de l´agressió un jove va resultar ferit d´extrema gravetat i tres més amb lesions de consideració.

Els Mossos d´Esquadra van iniciar una llarga i complexa investigació que va finalitzar amb la detenció de disset persones, entre el juny i el juliol de 2012. Deu dels seus integrants compleixen condemnes d'entre 16 i 19 anys per aquests fets, després de la sentència que va emetre l'Audiència Provincial de Barcelona el juliol passat en la qual el jutge va atribuir als condemnats dos intents d'assassinat amb traïdoria, delictes de lesions i danys i, en tres casos, tinença il·lícita d'armes. Els arrestats formaven part d´un grup criminal neonazi que, segons apunten els Mossos en el seu comunicat, tenia com a finalitat donar a conèixer la seva ideologia a partir de l´ús de la violència, malgrat aquest delicte no va ser considerat provat pel jutge.

De la investigació va quedar pendent la identificació d´un dels participants en l´agressió. La identificació i posterior detenció d´aquesta persona ha estat possible a partir de les dades aportades per una altra investigació que ha dut a terme la Divisió d'Investigació Criminal, relacionada amb delictes d'extorsió, lesions, robatori amb violència i pertinença a grups criminals dels quals formaven part les persones detingudes del grup autor de les agressions de la sala Stroika.

Arran de la detenció s´ha fet un escorcoll del domicili del detingut i els policies han localitzat material relacionat amb els fets investigats.