Els Mossos van detenir el 14 de maig dos joves, de 18 i 22 anys, i veïns de Manresa, com a presumptes autors d'un robatori amb força a l'interior de domicili. Els fets van passar cap a les 8 del vespre quan una patrulla de mossos que feia tasques de seguretat ciutadana va rebre l'avís d'un veí que en un domicili de Manresa s'acabava de produir un robatori, ja que havia vist com s'emportaven una rentadora. Els agents es van desplaçar a la zona, van tancar el barri i van muntar un control de pas per controlar les persones que sortien. Minuts després, van aturar un vehicle amb dues persones que responien a la descripció facilitada pels testimonis i a l'interior del cotxe hi havia una rentadora.

Els mossos van escorcollar el turisme on, a banda de la rentadora, al portaequipatges hi van localitzar dues maletes plenes de roba. Els dos homes no van poder justificar la procedència dels objectes i es van contradir en les seves explicacions. A més, una altra patrulla de mossos que va anar al domicili on acabaven de robar, va observar que les habitacions estaven regirades i a la cuina i faltava la rentadora.

Davant de tots aquest fets, els mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un robatori amb força interior de domicili. Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 16 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.