Els veïns del centre d'Artés es van despertar sobresaltats ahir a 3/4 de 6 de la matinada per un gran estrèpit. La teulada i la façana de la part més antiga del Celler Cooperatiu d'Artés, la que dóna al cèntric carrer Rocafort, s'acabaven d'esfondrar enmig d'un gran terrabastall. L'ensorrament va afectar la zona d'oficines, on durant el dia hi treballen dues persones. També va afectar l'espai que s'utilitza per als tastos públics de vins i una exposició sobre el centenari de la cooperativa. A l'hora dels fets, de matinada, no hi havia treballadors ni públic al celler, de forma que no hi van haver ferits. Tampoc no passaven vianants per la vorera, on va caure part de la façana.

L'ensorrament, segons fonts municipals, s'hauria produït pel mal estat de l'encavallada de fusta de la teulada, que data del 1934. Segons la primera valoració dels tècnics, hauria cedit la biga travessera de l'encavallada, a causa de les altes temperatures o de la humitat, i hauria arrossegat tota la teulada. L'encavallada estava formada per dos segments afegits amb elements de ferro.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar la Policia Local, els Mossos i cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van revisar la zona. L'incident també va obligar a tallar un carril del carrer Rocafort.