El guàrdia civil detingut aquest dilluns per presumptament tirotejar un conductor a l'A-3, a l'altura de la localitat madrilenya de Fuentidueña del Tajo, ha donat positiu en el test de drogues a substàncies cannàbiques.

Així ho han assegurat a Efe fonts de la investigació que han precisat que l'agent, Àngel Luis VJ, ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia i que, després de practicar-el test de drogues, sí que ha donat positiu a substàncies cannàbiques, tot i que encara es desconeix si es tracta de marihuana, haixix o algun altre derivat d'aquesta substància estupefaent.

L'agent ha disparat amb la seva arma reglamentària almenys cinc vegades al mort, han informat altres fonts, que han relatat que el guàrdia civil ha baixar del BMW que conduïa i s'ha dirigit a l'home de 39 anys i d'origen marroquí que també ha baixat del seu cotxe, un Opel Zafira, amb el qual havia topat.

El guàrdia civil, de 31 anys, estava de baixa per malaltia comuna des de fa sis dies, tot i que les fonts consultades han deixat clar que aquesta baixa mèdica no té relació amb cap patologia psicològica, el que implicaria la retirada de l'arma reglamentària.

De fet, segons altres fonts no compta amb cap antecedent de baixes psicològiques, ni tan sols quan fa uns anys va morir el seu germà.

Fonts de l'institut armat han precisat que el guàrdia civil tenia problemes relacionats amb l'esquena i portava ja cinc anys en tasques de seguretat ciutadana.

Els fets han passat cap a les 7.30 hores del matí al quilòmetre 67 de l'A-3, al terme municipal de Fuentidueña de Tajo, quan el presumpte homicida i la víctima han baixat dels seus respectius vehicles a l'autovia després una col·lisió entre tots dos.