Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detenir el dia 5 d'octubre tres homes i una dona, d'entre 34 i 45 anys, de nacionalitat colombiana i veïns de Sant Adrià de Besòs, com a presumptes autors d'una temptativa de robatori amb força a l'interior d'un domicili.

El passat dia 5 d'octubre, pels volts de les onze del matí, els mossos van rebre l'avís d'uns testimonis que un grup de quatre persones acabaven d'intentar entrar a robar en un pis de Berga. Els lladres, en veure's sorpresos, van fugir ràpidament del lloc.

Immediatament els mossos van muntar un dispositiu policial que va permetre, poc després, aturar un vehicle amb quatre persones a l'interior que coincidien amb la descripció dels lladres.

Tot seguit, els agents van identificar els ocupants i van escorcollar el vehicle. A un d'ells se li va localitzar una bossa de mà amb diverses eines susceptibles de ser utilitzades per cometre robatoris, com un bec de lloro, una forquilla modificada i un tornavís. En els laterals de les portes es van trobar diversos jocs de guants, i en altres zones del vehicle també es van localitzar tapaboques, tornavisos i dos kits per mesurar la puresa de materials com l'or.

Davant d'aquests indicis, es van detenir els quatre ocupants com a presumptes autors d'una temptativa de robatori amb força. Els detinguts van passar el dia 6 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga.