Adolf Todó va sorprendre ahir el tribunal assegurant que no va participar en una de les dues votacions que, el 2010, van servir per incrementar el seu sou i el del director adjunt, Jaume Masana. Segons va assegurar, quan es va debatre els increments salarials en el si del consell d'administració de Catalunya Caixa, ell va sortir de la sala i no va votar. Quan va declarar a la fase d'instrucció, fa cinc anys, va obviar aquest aspecte perquè, va dir, «no me'n recordava».

Todó va revelar aquesta novetat quan el fiscal li va preguntar si havia votat a favor dels dos acords, que el consell d'administració va prendre el gener i l'octubre del 2010. El bagenc va revelar ahir que no va participar en la votació del mes de gener (tot contradient així el que havia declarat en fase d'instrucció), però va admetre que sí que va prendre part en la segona votació, la del mes d'octubre.

«Desgraciadament per a mi, des de la instrucció fins avui, han passat cinc anys, i he tingut molt de temps per fer moltes coses. Per exemple, parlar amb el president, Narcís Serra, i amb Jaume Masana», va començar explicant ahir Todó. Gràcies a aquestes converses, va afegir, ells dos li van recordar que, en realitat, no va participar en la votació del gener.

En aquesta reunió, va explicar ahir Todó, «el senyor Serra em va fer sortir de la sala, en el moment en què es posaven a debat els increments salarials», un dels quals el beneficiava directament a ell. «El debat va durar entre quinze i vint minuts, i jo no hi vaig ser present. Quan vaig tornar a entrar, ja s'havia aprovat», va afirmar. De fet, va indicar, la mateixa acta de la reunió va reflectir que Todó s'havia absentat de la sala.

En canvi, de la segona votació, la d'octubre, va reconèixer que no se n'havia absentat, a preguntes del fiscal. «Hi vaig votar a favor, sí», va admetre. Todó recorda molt bé aquella assemblea perquè, va dir, es va celebrar a l'antiga seu de Caixa Tarragona. «Era en una sala molt petita i impracticable, amb tots els respectes per a Caixa Tar-ragona, i aquella assemblea era multitudinària», va explicar ahir.

D'altra banda, Todó va explicar que va ser acomiadat el 2013 amb una carta on s'esmentaven molts motius, però, en la sentència del TSJC, es deia que els motius eren poc concrets «i fins i tot semblaven tenir rerefons polític». La sentència no feia cap referència a suposades il·legalitats en el sou.