Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí dels Prats de Rei de 38 anys, de nacionalitat espanyola, per dos robatoris violents a Calaf. En concret, l'acusen d'haver atracat amb un ganivet el treballador d'una botiga i d'haver robat d'una estrebada una bossa de mà a una vianant. L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest divendres després de passar a disposició del jutjat de guàrdia d'Igualada.

El primer cas, segons ha informat el cos policial, va tenir lloc el 9 de gener a les 2 del migdia, a prop de l'estació de Renfe de Calaf.. L'acusat es va apropar a una vianant d'edat avançada i li va arrencar la bossa de mà d'una estrebada. La dona va resultar il·lesa. Poc després, el vigilant municipal va poder recuperar la bossa, que contenia encara una part dels objectes, però no els diners ni alguns documents.

Un mes després, el 8 de febrer, es va produir el segon robatori. Segons les mateixes fonts, l'home, a cara descoberta, va entrar a una botiga d'alimentació de Calaf i, de forma sobtada, es va col·locar darrere del treballador de la caixa registradora i li va col·locar un ganivet a l'altura del coll, mentre li ordenava que obrís la caixa. L'empleat, però, es va quedar paralitzat i va ser incapaç d'obrir la caixa, per la qual cosa ho va intentar el mateix atracador, tot donant-li cops.

Finalment, un segon treballador va sortir a auxiliar la víctima i, entre tots dos, van aconseguir fer fora l'acusat de la botiga. L'atracador, abans de marxar, va sostreure una bossa de menjar que una clienta portava a les mans.

Els Mossos, en ser avisats dels fets, van buscar l'autor i van localitzar-lo corrent per Calaf. Li van ordenar que s'aturés, però l'atracador va aconseguir escapar-se.

No obstant això, la investigació dels fets ha permès determinar la seva identitat i detenir-lo a casa seva, als Prats de Rei. L'home, acusat de dos delictes de robatori amb violència, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.