Un veí de Manresa de 43 anys va ser detingut la matinada d'aquest dilluns per la Policia Local a la cruïlla dels carrers Artés i Sallent, com a presumpte autor d'un delicte de tinença d'armes.

Al voltant de la 1 de la matinada, un vehicle patrulla circulava per Carrer Artés en sentit a Carretera de Vic, quan de sobte es va trobar un Seat León que circulava en sentit oposat i travessant els quatre carrils de la Ctra. de Vic a gran velocitat. El vehicle policial va fer un canvi de sentit, i va interceptar el vehicle infractor a la cruïlla amb el Carrer Sallent, després que aquest últim fes una virolla i restés aturat a la intersecció.

En el turisme viatjaven dos ocupants, amb símptomes evidents de restar sota la influència de begudes alcohòliques, i a més a més, el conductor presentava talls a les mans i diverses taques de sang a la samarreta; segons la seva pròpia versió, al tallar-se amb un got a casa seva.

El conductor va donar un resultat positiu a les proves d'alcoholèmia, i va ser denunciat en la via administrativa. Tanmateix, es va escorcollar el vehicle, i se li van trobar una pistola detonadora, el carregador corresponent, i diversos cartutxos sense detonar.

Tractant-se d'una arma curta molt similar a una real, amb característiques específiques, el vigent Reglament d'armes la cataloga com a arma prohibida i només es pot dur en determinades activitats esportives, espectacles..., i sempre acompanyada de la documentació corresponent.

El conductor va reconèixer que l'arma era de la seva propietat. No podent acreditar ni la procedència, ni la documentació de la mateixa, i vistos els antecedents i les circumstàncies psicofísiques que presentava, el agents el van detenir.