La tempesta que ahir va descarregar en diversos punts del país va anar acompanyada, al llarg de la nit, d'una activitat elèctrica important.

A Sallent, un llamp va caure sobre un arbre i el va encendre. L'incident va tenir lloc a la 1.55 h de dimarts a tocar de l'autovia C-16 al seu pas pel municipi de Sallent. Una dotació dels Bombers es va desplaçar fins al lloc dels fets per tal d'apagar el foc i comprovar que no hi hagués altres danys materials.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, fins a dos quarts de quatre de la matinada, la Xarxa de Llamps del Servei Meteorològic va registrar 36.777 llamps entre núvols i 5.247 llamps de núvol a terra.

Pel que fa a la precipitació, tant a la Catalunya Central com al conjunt del país van ser menys intensa que la previsió inicial, tot i que va ploure durant bona part del dia, i va deixar registres de fins a 23,4 litres per metre quadrat. Aquesta és la precipitació que va registrar l'observatori de Lladurs, al Solsonès, que és la més elevada de les comarques centrals.

A Manresa, segons dades de Meteoclimatic, a les 8 del vespre havien caigut 14,8 litres i a la mateixa comarca del Bages, l'observatori d'Artés havia recollit 11,9 litres per metre quadrat. Al Berguedà, a l'observatori del santuari de Queralt, es van registrar 20,6 litres.

I a la Cerdanya hi va caure la primera nevada de la temporada.

De fet, Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ahir al matí l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat i el va mantenir en fase de prealerta a la zona litoral.

En un comunicat, Protecció Civil va informar ahir al matí d'aquest canvi, motivat després que les fortes pluges que s'esperaven per a ahir es mantinguessin mar endins sense causar danys significatius, tal com va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Per a avui s'espera que al llarg del matí les precipitacions es facin més disperses, alhora que es restringiran a l'extrem sud del país fins a desaparèixer a partir del vespre.

En general la precipitació serà entre feble i moderada i s'acumularan quantitats minses o poc abundants. Tot i això, a l'extrem sud poden ser localment fortes i abundants (fins a 50 mm en 24 hores), i és probable que vagin acompanyades de tempesta.