El govern municipal de Manresa va emetre ahir un comunicat en el qual manifesta «el seu rebuig més enèrgic a la sentència» de l'Audiència de Barcelona coneguda ahir al matí sobre el cas dels abusos sexuals que es van produir ara fa tres anys a l'antiga fàbrica Vinyes de la ciutat.

L'Ajuntament considera «inacceptable» el relat i la qualificació dels fets que es fa en la sentència i «vol recordar que el Tribunal Suprem va condemnar els membres del grup conegut com La Manada a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, després de tres anys d'una ferotge lluita judicial i un fort moviment social i feminista per aconseguir que la justícia reconegués la gravetat dels fets i superés els perjudicis d'una societat masclista amb resolucions que suposen un atemptat a la integritat de les dones».

Segons assegura el consistori, «el cas de Manresa té una clara similitud amb l'anterior, però amb un agreujant, que la noia que va patir aquesta brutal agressió era menor. I que l'acusació de fiscalia ja feia una petició de condemna per agressió sexual».

El comunicat emès ahir també assegura que l'equip de govern està «implicat en la defensa d'una societat igualitària i dels drets de la dona en una societat encara avui patriarcal i masclista, vol manifestar el seu contundent rebuig i desacord amb la sentència, i alhora manifesta la seva voluntat de continuar donant suport a la persona agredida i la seva família, si aquest és el seu desig».

A més més, el govern municipal considera «que el codi penal requereix urgentment una revisió, perquè el redactat actual vulnera drets fonamentals i desprotegeix les dones. Igualment, considera que caldria tenir en compte la jurisprudència que suposa la sentència del Tribunal Suprem pel cas de Pamplona».

D'altra banda també assegura que el consistori seguirà treballant per una Manresa justa, compromesa i feminista, i denunciant qualsevol situació injusta i de discriminació envers les dones i la plena defensa dels seus drets, per aconseguir superar tots aquells perjudicis i contradiccions encara existents en una societat que es reconeix com a democràtica i igualitària, però en la qual segueix essent necessari una lluita aferrissada perquè aquests valors siguin reals.

Alhora, l'equip de govern de Manresa es posiciona «de forma contundent» per la defensa dels drets dels menors, i en suport a les seves famílies en la protecció d'aquests.