Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres al matí a Castellbell i el Vilar tres persones que ocupaven un edifici situat al número 47 de la carretera de la Bauma i que han estat denunciats per amenaces i un presumpte delicte d'atemptat contra un agent de l’autoritat.

Els tres individus arrestats van ser desallotjats aquest dimecres de la casa que ocupaven i mentre es realitzava el desallotjament van proferir insults i amenaces a les autoritats del municipi i a la policia. Segons ha explicat a Regió7 l’alcaldessa del municipi, Montse Badia, la situació «ve de lluny» i «s’havia tornat insostenible».

Des de mitjans de febrer, abans de l’inici de l’estat d’alarma, diverses persones van ocupar els números 47, 49 i 51 de la carretera de la Bauma i van protagonitzar diferents problemes d’incivisme i incidències a la via púbica que van provocar queixes entre als veïns de la zona. Montse Badia exposa que amb l’esclat de la pandèmia i el confinament la situació va empitjorar ja que «cada vegada hi havia més personatges, tenien la gent atemorida, el cap de setmana baixaven al carrer i incomplien el confinament. La detenció que s’ha produït és la suma de tot ja que portem setmanes treballant-hi. Això ha estat l’últim, ja que havien amenaçat als veïns, a la gent que passava, aturaven els cotxes...».

Per acabar amb la situació i fer fora a aquestes persones que ocupaven els tres habitatges, l’Ajuntament de Castellbell va localitzar el propietari de l’immoble perquè prengues mesures. Després de realitzar els tràmits corresponents, aquest dimecres es va procedir a fer fora els ocupes dels pisos 49 i 51. Mentre s’estaven tapiant els immobles, els ocupants del número 47 van amenaçar al regidor de Governació, Fèlix Enrich, a l’alcaldessa del municipi i a la policia. Badia explica que «érem allà diverses persones controlant l’operatiu de desallotjament i les tres persones es van encara amb la policia. Van realitzar amenaces crits i amenaces contra la nostra integritat i per aquest motiu es van denunciar els fets».

Aquest divendres es va procedir a finalitzar amb la ocupació i tapiar el número 47 de la carretera de la Bauma. Els ocupes dels altres dos habitatges ja havien abandonat la zona i només quedaven les tres persones que finalment han estat detingudes per amenaces i un delicte contra els agents de l’autoritat.

L’alcaldessa exposa que «estem fent un seguiment exhaustiu de les ocupacions al municipi i hem donat suport als diferents cossos de seguretat. Entre els ocupants del número 47, un cop han estat identificats, s’ha comprovat que hi havia gent amb situació irregular i antecedents». Els tres habitatges han quedat tapiats i els ocupes han abandonat la zona. L’alcaldessa assegura que «a Castellbell davant la inseguretat actuarem i demanarem la intervenció de qui calgui, la seguretat dels veïns es una prioritat».