David Vargas va ser expulsat del sacerdoci a finals del 2013, quan ja feia més de dos anys que el Bisbat de Vic l'havia apartat del rectorat de Sant Vicenç de Castellet.

La Congregació per a la Doctrina de la Fe -que és l'organisme del Vaticà que s'ocupa d'afers de disciplina interna- va decidir expulsar Vargas per tenir una «personalitat no idònia» arran d'un minuciós dossier encarregat per l'Associació d'Enterraments de Sant Vicenç. En aquest informe es citava com Vargas actuava «contra el sisè manament [no cometràs actes impurs] amb persones del mateix sexe i amb menors» i la pràctica que havia desenvolupat per quedar-se amb béns de persones grans i diners de la parròquia i entitats que hi estaven vinculades.

L'informe incloïa unes fotografies en les quals es veia Vargas amb un barnús i un jove despullat al seu damunt, tal i com ja va explicar Regió7 en el seu moment.

El document també recull la suposada relació homosexual que Vargas mantenia amb Abel Puyol, l'home que va situar al capdavant de la llista local de PxC (veure pàgina 3) i amb qui convivia en un domicili particular del municipi.

La relació homosexual de Vargas, però, segons l'informe anava molt més enllà de la seva vida de parella. En el document hi apareixen citats llocs web on el rector posava anuncis demanant cites amb frases prou explícites com «busco algú per abusar-ne», «desitjo tenir una persona per posar-li colla, muntar-lo i ensinistrar-lo» o «hetero actiu de 30 cm a BCN per a onimenys 25 cm esclau domèstic. Discreció». Sempre segons l'informe, Vargas treballava amb tres telèfons mòbils i portava a terme la seva activitat sexual fora del seu municipi, majoritàriament a Barcelona.

A més, el document també posava de manifest que mentre va ser capellà o seminarista, Vargas «ha mantingut infinitat de relacions homosàdiques». De fet, recull que va estudiar als salesians de Barcelona i va intentar entrar en aquest orde però que se'l va convidar a abandonar el postulat salesià. D'allà, va entra al seminari de Barcelona, d'on també se'l va fer sortir, segons els document, per pràctiques homosexuals al seu jardí. Després, va anar a un noviciat per a pares carmelites de Sevilla, d'on també va ser expulsat. Finalment va ser ordenat a Sogorb.