El 73% de les dones ha experimentat algun tipus de violència a Internet, segons un informe de la Comissió de Banda Ampla de l'ONU pel Desenvolupament Digital, «Combatent la violència en línia contra dones i nenes». Només a la UE, nou milions de dones han patit algun tipus de violència a Internet i la pandèmia ho ha agreujat: 1 de cada 3 dones que havia patit abusos en línia previs a la pandèmia, ha denunciat que ara «la situació és molt pitjor», diu l'informe de Glitch.

La ciberviolència contra dones i nenes s'ha convertit en un «fenomen ampli i creixent» que no és res més que «la reproducció del que passa al món real, una extensió del que ja pateixen fora de l'espai digital», apunta l'experta d'European Digital Rights, Chloé Berthélémy. Per omplir el buit de protecció cap a les dones i aportar solucions per a les dones que pateixen ciberassetjament, ha nascut l'Institut Women's Digital Rights a Barcelona, amb eines per eliminar continguts que vulneren drets de les dones, amb plans de formació i divulgació per autoprotegir-se i amb projectes d'acompanyament i assessorament jurídic i psicològic.

«Gairebé no hi ha dades sobre la violència contra les dones a Internet», apunta la CEO de Women's Right, Pia Mazuela. La falta de dades deriva en una manca de legislacions concretes per afrontar el problema i salvaguardar els drets de les dones.