Regió7

Regió7

Estibilitzat l'incendi agrícola de Sant Mateu de Bages

Vint dotacions dels Bombers treballen a la zona, que afecta 3,62 hectàrees de la Serra de Castelltallat

Un incendi crema una zona agrícola i forestal de Sant Mateu de Bages

Un incendi crema una zona agrícola i forestal de Sant Mateu de Bages Roger Junyent

Para ver este vídeo regístrate en Regió7 o inicia sesión si ya estás registrado.

Un incendi crema una zona agrícola i forestal de Sant Mateu de Bages Roger Junyent

Un incendi que s’ha originat en una finca agrícola crema a hora d’ara a Sant Mateu de Bages. El foc, que ha començat en un camp de la zona de la Rabassola, també afecta una part de massa forestal. Segons dades d'Agents Rurals, l'incendi afecta 3,62 hectàrees de la Serra de Castelltallat, un espai protegit de la Xarxa espais PEIN. D'aquestes, 1,04 són forestals i 2,58 agrícoles.

Zona afectada per l'incendi agrícola a Sant Mateu de Bages Roger Junyent

Els Bombers de la Generalitat, que han treballat en les tasques d'extinció amb 20 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris, han aconseguit estabilitzar el foc a les sis de la tarda.

Ara per ara, encara hi ha una vintena de dotacions actives que descarreguen aigua als flancs per evitar que entri a la massa forestal de la Serra de Castelltallat.

La superfície cremada pel foc agrícola de Sant Mateu de Bages Alba Diaz

Múltiples usuaris han compartit a les xarxes socials imatges de la columna de fum que s'ha vist des de Manresa i Callús.

28 comarques en risc d'incendi elevat

Agents Rurals ha activat aquest migdia el nivell 2 del Pla Alfa a 28 comarques catalanes. El risc més elevat d'incendi durant la jornada d'avui s'ha localitzat especialment a la Catalunya Central, tot el litoral català i gran part de les comarques de la província de Lleida.

Sensació de déjà-vu

Justament avui fa 28 anys del gran incendi del 1994, que va afectar el Bages i el Berguedà i també Sant Mateu de Bages. Va ser la unió de dos focs declarats al municipi bagenc i a Gargallà els que van canviar una part del paisatge de la Catalunya Central el juliol del 1998.

Imatge d'arxiu d'un agent forestal mira a càmera ben emmascarat pel fum de les flames del gran incendi del 1994 a la serra de Castelltallat Salvador Redó

Compartir l'article

stats