Segueix-nos a les xarxes socials:

This browser does not support the video element.

Les flames arriben a tocar del nucli urbà de Sant FruitósVÍDEO: ALEX GUERRERO

Les flames arriben a tocar del nucli urbà de Sant FruitósVÍDEO: ALEX GUERRERO

El foc obliga a desallotjar les Brucardes i confinar Sant Fruitós

Les flames de l'incendi del Pont de Vilomara han encerclat la urbanització i els Mossos han evacuat tots els habitants

Llàgrimes als ulls i cares d'incredulitat mentre les flames engolien tot un turó davant dels seus ulls en qüestió de minuts. Aquesta era l'escena que s'ha viscut cap a 2/4 de 6 de la tarda d'aquest diumenge a l'entorn del pavelló de Sant Fruitós de Bages. Desenes de persones s'hi han reunit per veure com les flames de l'incendi del Pont de Vilomaraarribaven a tocar a la porta del nucli urbà. Darrera de la muntanya que el foc estava calcinant fins arribar al peu de la C-16, hi quedava una urbanització de les Brucardes ja desallotjada.

This browser does not support the video element.

Imatges del foc des de la urbanització de les Brucardes

La pregunta que es feien molts dels presents era precisament en quin estat havia quedat la urbanització. Els Mossos d'Esquadra han obligat a marxar tots els residents. Primer, els que estaven a primera línia del bosc. Després, tota la resta. L'Ajuntament de Sant Fruitós ha habilitat la biblioteca municipal i l'espai NexeJove per als que no tenien lloc on anar mentre que l'espai d'avis s'ha convertit en un centre per als equips mèdics. Segons ha pogut comprovar Regió7 en viu, la gent corria per agafar algunes pertinences i s'informava de diverses cases cremades.

El foc ha arribat a les Brucardes després de creuar el Llobregat empès pel foc i ràpidament ha arribat també al nucli urbà. Les flames eren molt vives, s'escoltava l'espetec dels arbres en caure al terra i el cel s'ha ennegrit. La quantitat de cendra suspesa a l'aire era notable i provocava picor als ulls i problemes per respirar.

"Els que no sigueu necessaris, cap a casa", ha començat a ordenar personal de Protecció Civil a les 6 de la tarda, que també demanava apartar totes les motocicletes i cotxes aparcats a l'entorn del pavelló esportiu i de l'escola Pla del Puig. Paral·lelament, el canal de Telegram de l'Ajuntament ha alertat que s'havia imposat el confinament de tota la població.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a tu i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.