Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Sant Vicenç reparteix 118 ampolles per netejar els orins d’animals

La campanya, que tindrà continuïtat, ha obert cinc punts informatius i d'entrega de material els dos darrers mesos

L'Ajuntament de Sant Vicenç reparteix 118 ampolles per netejar els orins d’animalsAJUNTAMENT DE SANT VICENÇ

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ja ha repartit un total de 118 ampolles a propietaris d'animals amb cens al municipi i als 5 casos que estan en tràmit en el marc de la campanya informativa sobre la tinença d’animals de companyia i la neteja d’orins dels gossos que va posar en marxa fa dos mesos. L'objectiu és minimitzar l’impacte dels orins a la via pública.

Els resultats de la campanya indiquen que en general els enquestats no tenen per costum netejar els orins del seu animal. Segons les dades, un 44% afirmen fer-ho sempre, un 20% ho fa a vegades i un 34%, mai. Malgrat això, tots els propietaris que han rebut l’ampolla de la campanya han mostrat la seva predisposició a utilitzar-la per dissoldre els orins a la via pública i minimitzar l’impacte d’aquests residus al municipi. Es recomana netejar les miccions dels animals amb aigua barrejada amb una mica de vinagre blanc.

 A Sant Vicenç hi ha aproximadament 1.000 propietaris que tenen els gossos censats, per tant, la campanya ha arribat gairebé al 12% del públic objectiu. En total, s’han fet 5 punts informatius durant els mesos de novembre i desembre en què els agents cívics donaven informació, realitzaven una enquesta a les persones propietàries d’animals i els lliuraven el material de la campanya. L'objectiu de l'Ajuntament és donar-li continuïtat. Per això, totes les persones propietàries que vulguin disposar d’aquesta ampolla i d’un paquet de bosses per a la recollida d’excrements encara poden passar a recollir-ho per l’Ajuntament. A més, tots els propietaris que censin els seus animals a partir d’ara també rebran aquest material.

L’Ajuntament constata que la campanya ha estat ben acollida per la ciutadania i que els propietaris que s’han atansat als punts informatius han fet palesa la seva voluntat de gestionar correctament orins i excrements dels seus animals. Per això no es descarta la possibilitat d'emprendre noves accions com la potenciació de les àrees pipi-can o d’identificació d’animals a la via pública.

Prem per veure més contingut per a tu