Segueix-nos a les xarxes socials:

Protesta als museus

Un grup d’ecologistes llancen un pastís a l’estàtua de cera de Carles III del Madame Tussauds

Els manifestants han demanat al govern britànic que aturi les noves llicències per a l’explotació de petroli i gas

Un grup d’ecologistes llancen un pastís a l’estàtua de cera de Carles III del Madame TussaudsAgències

Un grup d’ecologistes de la plataforma Just Stop Oil (el mateix grup que fa unes setmanes va llançar una sopa de tomàquet a un quadre de Van Gogh) protagonitza un nou gest de protesta. Aquest dilluns, dos activistes han irromput al Museu Madame Tussauds de Londres i han llançat un pastís de xocolata a una estàtua de cera del rei Carles III del Regne Unit. Amb aquest gest, els manifestants han demanat al govern britànic que aturi les noves llicències per a l’explotació de petroli i gas: els combustibles fòssils que estan impulsant l’avenç de la crisi climàtica.

Quan només falten unes setmanes per a l’arrencada de la cimera del clima de Sharm al-Sheikh, els grups ecologistes estan redoblant les seves protestes. Aquest diumenge, uns activistes van llançar puré de patates a una obra de Monet. Fa una setmana, uns ecologistes van llançar una llauna de sopa de tomàquet contra ‘Els gira-sols’ de Van Gogh. Abans, dues persones s’havien enganxat les mans en un quadre de Picasso exposat a Melbourne i una dona va llançar una coca davant la ‘Mona Lisa’ de Da Vinci exposada al Louvre. 

«Què val més, l’art o la vida?». Val més que el menjar? Val més que la justícia? Què ens preocupa més, la protecció d’una pintura o la protecció del nostre planeta i de la gent?», destaquen els activistes que han protagonitzat aquestes accions en senyal de protesta contra la inacció climàtica.

Prem per veure més contingut per a tu