El sol i el lleuger augment de les temperatures va incrementar ahir l'assistència al mercat de brocanters i col·leccionistes que se celebra el segon dissabte de cada mes a la plaça Major de Manresa. Una vintena de paradistes van omplir el recinte amb artilugis de tot tipus, entre els quals predominaven les plaques de cava, les monedes antigues, els quadres i els llibres. No obstant això, els paradistes no acabaven de sentir-se satisfets de com està anant aquesta iniciativa, engegada ara fa dos anys i emmarcada dins el programa de promoció de l'espai, Sabors de Plaça.

"Vénen a veure el que tenim, però les vendes són mínimes", lamentava el paradista manresà Maurici Rosell, que, entre les seves joies, venia transistors i càmeres antigues. Serafí Medina, que havia vingut des de Lleida, afegia que "molts encara vénen i ens demanen què fem aquí quan teòricament ja fa temps que hi som".

Per la seva part, el comerciant manresà Isidre Borràs, que a banda de tenir-hi una parada és un dels organitzadors del mercat, explicava que, a banda de la situació econòmica que es viu actualment, "és un mercat jove i és normal que encara no sigui tan conegut com el d'Igualada o Vic, que fa 20 anys que funcionen". Així, afirmava que és només "una qüestió de temps".

Com ell, el santpedorenc Joan Font, que les dues darreres vegades no havia pogut assistir al mercat per culpa del fred, comentava que "de mica en mica ens anem consolidant". La parada de Font era una de les més curioses perquè barrejava tot tipus d'objectes, des de monedes fins aixetes antigues. "De vegades em demanen què és una cosa i no ho sé ni jo", deia.