L'Ajuntament ha detectat tres casos de falsos assistents socials que han visitat domicilis de gent gran a Manresa en les darreres setmanes. Les visites es produeixen després d'una trucada avisant que una persona de serveis socials anirà a visitar el domicili. Al cap d´una estona i, un cop al domicili, el fals assistent social demana la documentació dels residents, omple una mena de fitxa amb les dades i demana veure el pis per valorar les necessitats.

La descripció del fals assistent ha estat totes les ocasions la d'un home d'entre 30 i 35 anys, alt i de parla castellana, que es presenta com a assistent social de l'Ajuntament i mostra una tarja d'identificació que retira de la vista ràpidament.

Segons informa la Policia Local, atenent els casos coneguts no hi ha indicis de que s´hagi produït cap robatori.

La policia dóna consells per evitar les visites dels falsos assistents

La Policia Local aconsella no facilitar mai les dades per telèfon a ningú. En algun dels casos, ha estat el propi avi el que ha facilitat les dades al fals assistent, contestant les preguntes d'aquest amb l´excusa de comprovar les dades. En cas de rebre una trucada d'un suposat assistent social, la policia aconsella comprovar el seu nom trucant al telèfon de serveis socials 93 875 25 07 o bé a la Policia Local als telèfons 092 o 93 875 29 99. Finalment, insisteix en el fet de no obrir la porta en cas de rebre una visita no concertada.