Les apnees de la son i l'impacte de l'obesitat en les malalties respiratòries són alguns dels temes que es tracten al congrés anual de la Societat Catalana de Pneumologia que se celebrarà fins avui. És un dels més antics de l'estat espanyol i enguany l'ha organitzat la Fundació Althaia. Hi participen 600 professionals entre pneumòlegs, metges d'atenció primària, infermeres i fisioterapeutes que treballen amb malalties de l'aparell respiratori.

Ahir, a més a més de la inauguració oficial, hi va haver programa doble. Un dedicat als metges i un altre a infermeria i fisioteràpia. A la tarda les activitats van ser comunes i es van centrar en temes com l'activitat física i en la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Les apnees, la infecció bronquial crònica, la fibrosi pulmonar i l'impacte de l'obesitat en les malalties respiratòries han sigut alguns dels temes que s'han abordat en el programa mèdic. L'exposició ha anat a càrrec de destacats especialistes.

El congrés finalitzarà avui amb una jornada en la qual hi haurà dues ponències especials. Una estarà dedicada a les interrelacions entre cor i pulmó, i l'altra sobre el pla director de les malalties pneumològiques.

En el marc del congrés, dijous a la tarda hi va haver un curs dirigit a metges i personal d'infermeria de primària per millorar l'atenció dels pacients amb malalties respiratòries cròniques.