Escudella, canelons, pollastre rostit i sobretot companyia. La comunitat de Sant Egidi reunirà avui 550 persones al dinar de Nadal que l'entitat ofereix cada any a persones que tenen dificultats.

En aquesta oportunitat se celebrarà en dos llocs diferents. Per una banda a les instal·lacions de l'Escola Joviat, on s'ha dut a terme de forma habitual els últims anys. Hi haurà 400 persones. També hi haurà dinar de Nadal a la recentment estrenada Casa de la Pau de la comunitat. Es tracta d'un espai que es va estrenar oficialment a principi d'aquest mes en un annex de la fàbrica Balcells, a la plaça Montserrat. A l'estrena hi va assistir el fundador de la comunitat, l'italià Andrea Riccardi. Aquí hi dinaran 150 persones més.

La comunitat de Sant Egidi celebra el dinar de Nadal a més de 600 ciutats del món, amb més de 160.000 convidats previstos. Aquesta iniciativa es va posar en marxa l'any 1982 a la basílica de Santa Maria de Trastevere, i des de llavors s'ha anat escampant arreu. A Catalunya, a més a més de Manresa., també es porta a terme a Barcelona i a Tarragona. Ho fan possible més de 600 voluntaris que preparen el menjar, fan els preparatius o aporten regals.

Segons la comunitat, "asseure's en una taula gent tan diversa, de diferents edats, procedències, religions i cultures, és una manera humana i original de cultivar l'art de conviure, tan necessari a la nostra societat".