El govern municipal de l'Ajuntament de Manresa congelarà els preus dels centres escolars municipals de cara al curs vinent i, per primera vegada, posarà en marxa un sistema de bonificacions per a les famílies amb menys ingressos que pot arribar fins al 80%. El regidor d'Ensenyament, Toni Llobet, ha explicat que això ha estat possible perquè durant aquest mandat s'ha aconseguit reduir la despesa destinada als centres escolars -que inclou les llars d'infants, el Conservatori de Música i l'Escola d'Art- en uns 500.000 euros i, a més, s'ha assolit un increment del nombre d'alumnes malgrat la davallada demogràfica. Llobet s'ha mostrat satisfet dels resultats en l'actual context de crisi econòmica.

La congelació dels preus dels centres escolars se suma a una nova tarifació social que, per primera vegada, es posarà en marxa el proper curs després d'haver-se aprovat en el Ple de l'octubre passat. Aquest sistema de descomptes contempla tres tipus de bonificació en funció dels ingressos i del nombre de persones de la unitat familiar.

La rebaixa dels preus pot arribar fins al 80% en el cas de les famílies amb menys ingressos i s'aplicarà la gratuïtat en aquelles unitats familiars que siguin valorades d'alt risc social pels serveis municipals.

El regidor d'Ensenyament, Toni Llobet, ha explicat que la congelació dels preus dels centres escolars i la posada en marxa del nou sistema de bonificacions ha estat possible gràcies a l'augment dels alumnes i a la reducció de la despesa efectuada els darrers cursos escolars, que acumula uns 500.000 euros. Llobet s'ha mostrat "altament satisfet" dels resultats obtinguts durant aquest mandat perquè "malgrat la crisi econòmica i la davallada demogràfica, els serveis escolars municipals han aconseguit incrementar el nombre d'alumnes".

Creix el nombre de matrícules als centres escolars municipals

Els centres municipals d'ensenyament han tingut un increment global d'alumnat al llarg dels darrers quatre anys. En concret, el Conservatori de Música té en aquests moments 754 alumnes, un 30,9% més que el curs 2010-2011. Pel que fa a l'Escola d'Art, ara fa quatre anys hi havia 91 alumnes, mentre que en l'actualitat n'hi ha 122, el que suposa un increment del 34%. Per últim, les cinc llars d'infants municipals han passat dels 240 alumnes als 266 que hi ha actualment.