L'Ajuntament de Manresa s'ha compromès a posar una pensió per dos dies a la mare i al fill de dos anys i mig sense sostre per la qual avui la PAHC ha fet una acció reivindicativa a l'Ajuntament. Tanmateix, la plataforma denuncia que aquesta no és una solució definitiva i manté obertes les negociacions per trobar-li una llar. L'Ajuntament ha explicat que es tracta d'una noia que no havia comunicat a serveis socials que s'havia quedat sense sostre i que si ho hagués fet, aquesta solució provisional se li hagués donat.

Aquest matí, una trentena d'activistes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) s'han presentat a l'Ajuntament de Manresa per reclamar una solució per a la situació d'una mare amb un fill de dos anys i mig que portava dues setmanes al carrer.

Els membres de la PAHC s'han concentrat a la plaça Major i passades les 10 del matí han entrat a l'edifici de l'Ajuntament on un Policia Local els ha demanat què volien abans d'enfilar les escales per accedir a l'alcaldia. Després d'una estona s'han presentat representants de serveis socials per entrevistar-se amb una representació dels activistes i l'afectada.

Membres de la plataforma han explicat que la mare s'havia presentat a la PAHC i exposat la seva situació i la resposta de la plataforma ha estat donar-li sostre a casa d'un dels seus membres, però consideraven que havia de ser l'Administració qui vetllés pel benestar de la mare i del menor.

El passat 28 de març un centenar de membres i simpatitzants de la Plataforma d´Afectades per les Hipoteques i el Capitalisme (PAHC) del Bages van ocupar el cinquè bloc de pisos a Manresa.

Situat al carrer de Montealegre, al barri de la Mion, l´edifici, que pertany a la Sareb (gestora creada pel govern per moure els pisos considerats actius tòxics de les entitats rescatades amb diners públics), consta de vuit pisos, dos dels quals ja van quedar habitats immediatament que hi van entrar amb llàgrimes als ulls.

Fonts de la PAHC informaven que en un mes i mig la previsió és que en els altres sis pisos també hi entressin a viure. En total, en els altres quatre blocs ocupats hi viuen 130 persones, inclosos 60 menors. Persones que per circumstàncies diverses s´han quedat sense llar.