Segueix-nos a les xarxes socials:

La zona blava ofereix descomptes a canvi de veure espots publicitaris

Les anomenades recàrregues patrocinades només s'apliquen si es paga a través del telèfon mòbil

La zona blava ofereix descomptes a canvi de veure espots publicitarisj.m.g.

L'empresa que gestiona la zona blava de Manresa, Eyssa, ha començat a oferir descomptes a canvi de veure espots publicitaris. Són les anomenades recàrregues patrocinades. Només es poden aplicar a través de l'aplicació que permet pagar l'aparcament controlat mitjançant el telèfon mòbil, sistema que va entrar en funcionament a Manresa el febrer d'aquest mateix any.

Ara fa un pas més. A canvi de veure un espot publicitari al telèfon s'acumulen diners al saldo que té cadascú per pagar la zona blava. Son 10 cèntims per anunci.

Eyssa ha enviat a tothom qui té l'aplicació i s'ha donat d'alta com a usuari un missatge en el qual explica com accedir a les recàrre-gues patrocinades. S'ha d'actualitzar l'esmentada aplicació, confirmar les dades i a partir d'aleshores es poden emetre vídeos publicitaris d'entre 10 i 15 segons. Si es visualitzen, i cal confirmar-ho fent clic a la pantalla mentre s'emet la publicitat, es fa la recàrrega.

La mateixa aplicació avisarà l'usuari cada cop que hi hagi la possibilitat de fer-ne una de nova. És a dir, cada cop que hi hagi un espot publicitari. De moment n'hi ha hagut de cotxes.

Segons Eyssa, el pagament de la zona blava a través del mòbil pot suposar un estalvi del 8 %, ja que es paga exactament el temps que s'utilitza. S'ha de descarregar l'aplicació, donar-se d'alta, i seleccionar un saldo concret que es paga a través d'una targeta de crèdit o de dèbit. Els diners que no es gasten queden acumulats per a la pròxima vegada. Una trentena de municipis on Eyssa gestiona l'aparcament controlat utilitzen aquest mètode. La zona blava de Manresa és de les més cares de l'estat. Costa 1,90 euros l'hora.

Prem per veure més contingut per a tu