Segueix-nos a les xarxes socials:

La federació de barris de Manresa ofereix un centenar de cursos i tallers

Dos-cents grups de veïns podran practicar des d'Italià a manualitats amb paper de diari, kunfú, bridge i tallers interactius

La federació de barris de Manresa ofereix un centenar de cursos i tallersFrancesc Galindo

Representants de les associacions de veïns de Manresa agrupades en la federació de barris han presentat la seva nova oferta d'activitats que inclou més d'un centenar de cursos, tallers i serveis.

Dos-cents grups d'una mitjana de quinze persones -que sumen més de 3.000 participants- ja es poden inscriure en un ampli ventall d'activitats. Hi ha programats més de 50 cursos i tallers diferents i mig centenar de serveis.

El president de la federació de barris, Enric Martí, ha explicat que els cursos i tallers s'agrupen en en els àmbits de salut i moviment, formació, arts i manualitats. Pel que fa als serveis, a banda dels molt coneguts i utilitzats com les biblioteques veïnals, les seccions d'enterraments, podologia, casals per a gent gran n'hi ha el de préstec i recollida de material ortopèdic, el de tècniques d'estudi i dificultats d'aprenentatge, de control de pes i pressió arterial, reflexoteràpia, medicina tradicional xinesa, reiki, esplais per a infants i el grup de dones, entre d'altres.

En l'àmbit de salut i moviment hi ha cursos de gimnàstica dolça,pilates, country-line dance, country amb cadira de rodes, taller de memòria, bridge, ioga, tai-txí, kunfú, moviment creatiu, zumba, zumba, sevillanes infantils, sevillanes, balls per a gent gran amb orquestra en directe, balls de saló, danses orientals, salsa i batxata, hip-hop, teatre per a infants i joves, teatre, tardor jove, cant coral, escacs, capoeira, petanca i caminades i passejades.

La formació inclou la informàtica per a joves, informàtica, internet, tallers interactius, aula del coneixement i aprenentatge d'adults, català escrit, català pràctic, català bàsic, anglès, italià, esperanto, taller de guitarra, curs de telefonia, cuina de temporada, club de lectura, català per a dones nouvingudes i català per a nouvinguts.

Hi ha oferta d'arts i manualitats a base de costura creativa per a infants, costura solidària, ganxet i mitja, puntes de coixí, dibuix i pintura, manualitats amb paper de diari, pintura, taller d'arts aplicades, tall i confecció, labors de retall (patchwork), labors, scrapbooking, taller de gralla i colla gegantera.

Els representants del moviment veïnal van insistir en el fet que les inscripcions estan obertes tant a socis com a no socis de les associacions de veïns i van voler recordar que es tracta d'una oferta molt variada de cursos i tallers i una quantitat de serveis molt valorada pels usuaris que encara podria tenir una utilització més àmplia.

Prem per veure més contingut per a tu