El mediàtic cuiner manresà Jordi Cruz participarà aquest divendres a la celebració dels 30 anys de l´escola d´hoteleria de la Joviat de Manresa, que es farà coincidir amb l´acte de graduació de la darrera promoció d´alumnes. Se celebrarà a les 7 de la tarda al pavelló del centre educatiu.

Cruz, exalumne, rebrà un premi al Millor Projecte de Restauració pel seu restaurant ABaC, que recentment ha entrat al selecte grup de tres estrelles Michelin. Igualment es reconeixerà l´exalumne Oriol Castro, del Disfrutar de Barcelona, distingit amb dues estrelles i també del Compartir de Cadaqués. Castro va ser 15 anys cap de cuina d´El Bulli. Juntament amb Mateu Casañas i Eduard Eduard Xatruch van obrir els dos restaurants esmentats.

A la vetllada es premiarà amb la millor trajectòria professional el cuiner Albert Mendiola, del restaurant Marimorena de Sant Boi. També és exalumne de la Joviat i va ser designat millor cuiner de Catalunya el 2017.

Es lliurarà un premi a la DO Pla de Bages. Al llarg dels darrers anys aquest guardó també l´ha guanyat les Cuineres del Bages.

Finalment es lliurarà el guardó a l´empresa col·laboradora que s´atorga cada any serà per Sosa, distribuidora d´ingredients gastronòmics.

Tots els premiats rebran una escultura de ferro forjat de l´escultora Àngels Freixanet en forma de barret de cuina.

L´acte del 30è aniversari de l'escola d'hoteleria de la Joviat coincidirà amb la graduació de gairebé noranta alumnes que aquest any acaben els seus estudis. Són 49 de cuina i serveis; 11 de pastisseria i 28 del Grau Superior en Direcció de Cuina que s´imparteix al centre. Tots ells rebran la insígnia del centre.

A l´acte hi intervindrà una mare en representació de les famílies dels estudiants que es graduen; el coordinador de l´escola, Jordi Pujol; representants dels alumnes que acaben els seus estudis i el director pedagògic de la Joviat, Jordi Vilaseca.