Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 5.000 persones revifen l'esperit independentista de la Crida de Puigdemont a Manresa

S'ha habilitat una carpa a l'exterior del Nou Congost per acollir els centenars de persones que no caben al pavelló

La Crida Nacional per la República celebra la seva convenció fundacional

13

Milers de persones han respost a la convocatòria de la Crida Nacional per la República i s'han reunit a Manresa en la convenció fundacional del nou moviment que impulsen Carles Puigdemont, el president Quim Torra i Jordi Sànchez.

El pavelló del Nou Congost s'ha omplert a vessar d'independentistes, molts d'ells fundadors de la nova plataforma, i han revifat l'esperit independentista que semblava latent les darreres setmanes.

Segons els organitzadors s'han repartit 4.200 entrades entre els assistents que omplien el pavelló des de quarts de 6 de la tarda. Han quedat fora centenars de persones, per a les quals s'ha habilitat una carpa a l'exterior del Congost amb cabuda per a unes 500 persones.

L'acte, que ha començat minuts abans de les 7, servirà per presentar les ponències organitzativa i política de la Crida. L'entrada de Quim Torra ha provocat llargs aplaudiments, però el moment àlgid ha estat la breu intervenció de Puigdemont per videoconferència. Crits de "Llibertat" i tothom dempeus han rebut les paraules de l'expresident de la Generalitat.

La primera intervenció a l'escenari ha estat de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha recordat el paper de les Bases de Manresa i ha demanat disculpes pel col·lapde de cotxes que ha dificultat l'accés a les instal·lacions.

Seguidament han pujat a la tarima Xavier Sala i Martín i Ramon Cotarelo, que han despertat els riures del públic amb el seu discurs irònic sobre els fets ocorreguts a Catalunya des de l'1-O del 2017.

Prem per veure més contingut per a tu