Aparcar al centre de Manresa no és gens complicat si s'opta pel pàrquing La Farola, un aparcament que ja té 33 anys d'història, una bona trajectòria i un futur esperançador. Amb entrada pel carrer Canyelles -a tocar del Passeig-, o pel carrer Guimerà -davant de Crist Rei-, els conductors ho tenen fàcil. 4 plantes, 105 places d'aparcament i serveis com els punts de càrrega per a cotxes elèctrics i el rentat de vehicles.

«Rentem a mà. Hi ha diferents tarifes i inclou dues hores d'aparcament. És un servei que té molta demanda», comenta la responsable, Maria Salido. És un valor afegit del pàrquing La Farola, com també els dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics. «Encara en circulen pocs i hi ha poca afluència, però em satisfà ser pionera en un aspecte de futur», diu, convençuda, Salido.

El tracte amable i proper dels professionals és un tret diferencial del pàrquing La Farola. N'és una mostra el sistema de pagament: «No tenim màquina, cobrem manualment. Quan l'usuari surt del pàrquing paga a la persona que hi ha a la caixa», remarca la propietària del negoci. Valora molt la qualitat humana i, de fet, és un exemple d'èxit per la seva col·laboració amb AMPANS, que ajuda que joves discapacitats facin formació en empreses i trobin feina. La Laura ara ja forma part de la plantilla de La Farola, que té sis treballadors.

L'augment de la zona blava al centre de Manresa ha perjudicat el pàrquing La Farola, «perquè és més fàcil trobar aparcament al carrer». Però no sempre surt més barat! La Farola ofereix descomptes interessants als clients: un 50% a les persones que van a veure obres de teatre al Kursaal, un 25% als que tenen el carnet del Montepio o compren en establiments de la zona, van a escoles d'idiomes, perruqueries... també dues hores gratuïtes als usuaris del gimnàs Vela... «M'agrada posar facilitats als clients», assenyala Maria Salido. «I que s'hi sentin a gust». Per això no li agrada el concepte «de pàrquing gris, fosc i brut» i ha col·locat un vinil amb imatges relacionades amb el Bages. Ara té previst instal·lar-ne un altre del Bàsquet Manresa.

Apartaments amb demanda. Pisos ben equipats i ben situats

Els apartaments La Farola, situats just a sobre del pàrquing, són també propietat de Maria Salido, com l'aparcament. «Malgrat que encara hi ha gent que desconeix que lloguem apartaments, fa 33 anys que els tenim, els mateixos que el pàrquing La Farola. L'edifici ja es va fer amb aquesta idea: aparcament a sota i apartaments a sobre», explica Salido. N'hi ha 12: 8 d'individuals i 4 dúplexs, i es lloguem per dies, setmanes, mesos o per tot l'any, en funció de les necessitats. Per exemple, alguns els ocupen jugadors del Baxi Manresa durant tot l'any, altres els lloguem per períodes més curts, i també tenim demandes puntuals d'empreses com ara Iberpotash, Macsa, Ausa, Kids & Us, Denso... Normalment «sempre estan plens». Són apartaments cèntrics, ben equipats i «agraden molt als llogaters».