Segueix-nos a les xarxes socials:

La delegada del Govern veu clau crear sentiment de pertinença

Alba Camps afirma que la Catalunya Central demostra que no és cap ficció

La delegada del Govern veu clau crear sentiment de pertinençaoscar bayona

La identitat i el sentiment de pertinença a una comarca i a un territori va ser l'eix central de la intervenció de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, durant la intervenció inicial al debat de reflexió sobre les comarques centrals i l'organització territorial que hi va haver ahir al Kursaal.

Camps va assegurar, d'entrada, que la Catalunya Central no és una ficció, sinó que és una realitat administrativa i que té sentit per les seves persones, institucions i entitats. Tot i així va assegurar que si hi ha un sentiment de pertinença a un territori «l'engranatge funciona més bé». I aquest sentiment de pertinença, va continuar dient, s'ha de generar a partir de projectes engrescadors que visibilitzin la necessitat que un territori, en aquest cas la Catalunya Central, sigui una realitat palpable.

UVic-UCC i Catalunya

Va posar la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) com a exemple de projecte estratègic a les comarques centrals, i va augurar que «acabarà generant un sentiment compartit». Malgrat la distància també va comparar el sentiment de pertinença a les comarques centrals amb el de Catalunya. «Ens sentim catalans perquè és un projecte que pesa més que qualsevol diferència remarcable».

Camps va admetre que a la Catalunya Central, i també en altres llocs, «tenim identitats comarcals molt fortes», però va reflexionar que aquest sentiment no és pas negatiu, al contrari. «Crec que és positiu perquè ens pot ajudar a tenir un futur exitós». Segons el seu punt de vista cal fer notar a la població que el ter-ritori, la seva configuració i organització, «surt a compte perquè és una eina conjunta». «La Catalunya Central», va continuar dient, és una eina «per teixir els municipis, les comarques, el món associatiu, empresarial i social».

Camps va explicar que fa poc més d'un any que és delegada del Govern a la Catalunya Central. Va ser nomenada el juliol del 2018. Durant tot aquest temps ha visitat tots els municipis de les comarques centrals i ha pogut copsar les necessitats i propostes de cadascun.

Prem per veure més contingut per a tu