Regió7

Regió7

Manresa cedeix el terreny del futur servei per a infants víctimes d’abusos

L’Ajuntament posa a disposició de la Generalitat una superfície de 1.391 metres quadrats

Estarà situat al carrer de Joan Fuster, cantonada amb la carretera del Pont de Vilomara | ARXIU/J.M.G.

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat la cessió del terreny a la Generalitat per a la construcció d’un servei per a infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals.

El solar està situat al carrer de Joan Fuster, cantonada amb la carretera del Pont de Vilomara, amb una superfície de 1.391 metres quadrats.

La regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, va explicar en el darrer ple que el centre tindrà l’aspecte d’una llar perquè els usuaris el reconeguin com un espai amigable i proporcioni seguretat i confiança.

Hi treballarà un equip de vuit professionals que faran una intervenció psicosocial.

L’equipament està pensat per facilitar que les víctimes es puguin vincular als professionals que els han d’ajudar per poder treballar la reparació de la violència, en aquest cas sexual, que han patit i minimitzar la contaminació del testimoni i garantir les millors condicions perquè l’equip pugui fer l’assessorament tècnic-penal.

Els professionals que s’hi desplaçaran -sense formar part de l’equip que treballa a temps complet a les instal·lacions- seran els Mossos, equips d’investigació, serveis mèdics, equips d’assessorament tècnic-penal, l’equip d’assessorament tècnic dels menors, psicòlegs clínics especialitzats en salut mental i altres especialistes.

La previsió és fer la licitació de l’actuació a finals del 2022 o principis del 2023. L’obra hauria de durar un any i a finals del 2024 hauria de quedar enllestida perquè es pugui posar en funcionament a principis del 2025.

Costarà entre 800.000 i un milió d’euros provinents de fons europeus. La unitat, dissenyada perquè sigui en un entorn agradable pel menor, permetrà treballar en un únic espai tots els serveis d’atenció que necessita l’infant i que aquest no s’hagi de desplaçar.

Compartir l'article

stats