Regió7

Regió7

L'Ajuntament de Manresa passarà de pagar 2 milions de llum i gas a 4,4 milions

Al juliol va haver de fer un canvi de partida de 400.000 euros per poder pagar l'electricitat

Il·luminació nocturna a Manresa Francesc Galindo

La despesa que es preveu en subministraments, llum i gas, de l'Ajuntament de Manresa per al 2023 és de 4,4 milions d'euros enfront els 2,1 milions del 2022.

Un increment de més de 2 milions d'euros només en aquest concepte que, segons ha explicat l'alcalde Marc Aloy, podria servir perquè el bus urbà fos gratis, per construir mitja escola, el carrer Guimerà o quatre camps de futbol, però que s'hauran d'assumir a base de retallar despesa.

El passat mes de juliol, l’Ajuntament de Manresa va haver de fer un canvi de partides per destinar prop de 400.000 euros a cobrir l’augment de preu de l’electricitat. Es tracta d’una quantitat equivalent, per exemple, a la destinada a remodelar i posar gespa artificial al camp de futbol del barri de Mion-Puigberenguer.

El regidor d’Hisenda, Valentí Junyent, va explicar en el ple municipal que com a conseqüència de la finalització del contracte de l’energia elèctrica amb l’Associació Catalana de Municipis, el 30 de juny, i l’increment de preu de la llum calia maniobrar per fer front a la despesa que es generaria entre l’1 de juliol fins a final d’any.

El regidor d’Hisenda va advertir que «això només és energia elèctrica. Després hi haurà la modificació i l’augment que es prevegi amb posterioritat a l’1 d’octubre, perquè el contracte del gas finalitzarà a 30 de setembre».

Segons Junyent, de moment per fer front a l’encariment de la llum la situació «ens obliga a fer una modificació de crèdit de 388.944 euros tibats de la partida de contingències».

L’alcalde, Marc Aloy, va intervenir en un altre moment del ple municipal per subratllar que «400.000 euros, ho sap bé el regidor d’Esports, és un camp de futbol, per exemple. I això perquè alguns, molts pocs, s’estiguin enriquint de forma desmesurada amb l’energia». 

Compartir l'article

stats