Estem a les portes de Cap d'Any, nit de grans tiberis acompanyats de vi i altres licors que l'endemà passen factura en forma de ressaca. Mal de cap, cansament i malestar general són els símptomes d'aquesta incomoda companya de viatge del dia després d'una nit de festa que pots pal·liar amb una sèrie de remeis casolans.

Un esmorzar a base de fruites, aigua i suc. Segurament no tindràs molta gana, però és convenient menjar per suportar la ressaca. Hidratar-se bé, amb sucs (especialment recomanats els rics en vitamina C, com el de taronja) i aigua, i menjar unes peces de fruita t'ajudaran a recuperar forces.

Uns ous amb cansalada. Encara que sembli una broma no ho és. Els ous contenen una substància anomenada cisteïna que diversos estudis han confirmat que elimina una substància que s'acumula en el cos quan es beu massa, l'aldehid. La cansalada, per la seva banda, és rica en aminoàcids, que també combaten la ressaca.

Mel. Un parell de cullerades després d'aixecar-se poden ser suficients, encara que depèn de la quantitat d'alcohol ingerit. La mel és rica en potassi i fructosa, elements que es perden quan s'ha begut massa.

Xocolata. Eleva el nivell de sucre del cos, cosa que facilita la digestió de l'alcohol i ajuda a eliminar toxines. Un truc és fondre diversos trossos de xocolata negra en aigua o aigua de coco (conté electròlits com potassi, calci o sodi) per rehidratar l'organisme.

Menjar cigrons el dia abans. Són font de vitamina B6, que protegeix de les ressaques amb antelació. La vitamina B1, que es troba en els espàrrecs, també exerceix un efecte protector.

Suc de llimona. Clau per depurar el fetge després d'un excés d'alcohol. El suc de llimona amb una mica d'aigua farà que el nostre cos s'hidrati i recuperi els minerals perduts gràcies a la seva propietat alcalinitzant. Es pot barrejar amb una cullerada de mel per injectar encara més energia en l'organisme.

Gingebre contra les nàusees. Un te de gingebre fresc ajuda a dissipar les horribles nàusees després d'una nit de gresca. Se li pot afegir mel, el suc d'una llimona o el d'una taronja. També resulta eficaç una infusió de menta, que elimina gasos i relaxa els intestins per facilitar que les toxines siguin expulsades.