Després de molts anys, els responsables de l'Associació Cultural Esplai, al capdavant de les representacions dels Pastorets de l'Ametlla de Merola, han apostat, enguany, per fer una renovació d'alguns dels decorats de La Flor de Nadal, l'espectacle de Francesc d'Assís i Picas i amb música de Josep Conangla.

L'entitat ha encarregat l'estudi i anàlisi de l'estat dels decorats actuals amb l'objectiu d'iniciar-ne una restauració completa i acurada, tenint en compte que molts estan malmesos per la seva antiguitat. En les representacions d'enguany es podran veure els decorats ja restaurats en les diverses escenes dels boscos, amb l'objectiu que en els propers anys es pugui realitzar la restauració completa de tots els decorats, tal com ha explicat Moisès Boixadera, director dels Pastorets des de fa prop de dues dècades.

Una altra de les novetats d'enguany no fa referència a l'espectacle estrictament, sinó a l'equipament cultural que acull les representacions. Per primer cop després de la remodelació del teatre, el públic seurà en butaques de veritat, després que els nous seients s'instal·lessin al teatre Esplai de la colònia puig-reigenca fa pocs mesos. Tot i que ja s'hi han programat obres de teatre i concerts, aquesta serà la primera temporada de Pastorets amb el pati de butaques fet realitat.

La primera funció de la temporada d'enguany serà, diumenge, 22 de desembre, a les 5 de la tarda, i seguiran el 26 (que excepcionalment serà a les 6 de la tarda) i el 29 de desembre i el 12 i el 19 de gener, a les 5 de la tarda. La venda d'entrades es pot fer a través del web www.ametllademerola.cat.

Els Pastorets de La Farsa

L'Agrupació Teatral La Farsa també presenta la nova temporada dels Pastorets, en aquest cas de Serafí Pitarra. Els representaran en cinc funcions al Teatre Municipal de Berga: el 25, el 26 i el 29 de desembre, i l'1 i el 12 de gener.