San Sebastián de los Ballesteros és una localitat campestre a uns 30 quilòmetres de Còrdova però té un aspecte que la fa especial i diferent de la resta de pobles.

Perquè té origen en 1768, quan Carles III va portar a terme el projecte de repoblació del desert de La Parilla (entre Còrdova i Écija), encarregant-ho a Pablo de Olavide per dotar de seguretat el tràfic de persones que viatjaven pel camí reial que anava de Cadis a Madrid.

La major part dels colons eren del centre d'Europa. A San Sebastián de los Ballesteros hi van anar uns 390 (la majoria eren alemanys) als quals se'ls va entregar, a més de cases i animals, una «sort», un terreny d'entre vint-i-cinc i vint-i-vuit faneques per a la seva tasca agrícola. És aquesta activitat agrícola la que han anat desenvolupant els veïns d'aquesta localitat fins a l'actualitat, sobretot cultiu de cereals (blat principalment) i olives.

De les primeres oliveres que es van començar a plantar en temps dels jesuïtes, més tard potenciats pels colons portats per Carles III i fins als nostres dies, s'obté l'oli d'oliva verge extra San Sebastián, un oli únic amb un percentatge ideal de l'oliva autòctona ocal (una varietat poc habitual i delicada, molt apreciada pel món gurmet), que destaca per l'aroma, la qualitat i un gust afruitat, dolç i amb cert regust d'ametlla.

Oli d'oliva verge extra San Sebastián: La Cooperativa

La Sociedad Cooperativa Andalusa Olivarera y Cerealista San Sebastián va ser fundada el 1962. El seu objectiu principal ha sigut des d'aleshores treballar per a l'elaboració d'un oli de qualitat. Compta amb 215 socis, majoritàriament petits propietaris de parcel·les pertanyents al terme municipal de San Sebastián de los Ballesteros i limítrofes. Coordina i assessora els socis en les seves tasques agrícoles com oliverers i mima l'extracció del millor oli a les seves instal·lacions.

Com que la cooperativa té un volum de molturació relativament petit, podem cuidar al màxim la qualitat i sostenibilitat per obtenir un excel·lent oli d'oliva verge extra.

Gràcies a l'esforç en la cura de les oliveres, l'aplicació dels màxims estàndards de qualitat en la molta i la cura en l'ús d'una tecnologia adequada per a la conservació de l'oli a les nostres instal·lacions, s'obté el veritable oli d'oliva verge extra San Sebastián, un producte perfecte que omplirà de gust els seus plats i que li proporcionarà innombrables beneficis per a la salut.

Gamma d'oli d'oliva verge extra San Sebastián

Formats disponibles:

1. Estoig 2 ampolles 750ml vidre

2. Caixa 6 unitats 1L PET

3. Caixa 6 unitats 2L PET

4. Caixa 4 unitats 5L PET

5. Caixa 6 unitats 500ml vidre

6. Caixa 12 unitats 500ml vidre

7. Caixa 16 unitats 500ml vidre

8. Caixa 24 unitats de 500ml vidre

9. Caixa 24 unitats de 250ml PET

10. Caixa 35 unitats de 250ml PET

Informació i comandes: aceitesansebastian.es / tel. 957 30 91 97