El èxit acompanya a Bruno Mars desde el llançament al 2010 del seu debut, Doo-Woops & Hooligans, que va seguir augmentant considerablement al 2012 amb Unorthodox Jukebox, la seva segona entrega.

No podem oblidar que aquest talentós cantant, abans d'estrenar-se com a solista,va acoseguir un gran reconeixement composant per altres artistes, cosa que ha seguit fent sempre amb total naturalitat.

És en això en el que ens volem centrar en aquesta ocasió, seleccionant uns desena de les cançons que, encare que s'han fet populars a partir d'altres artistes, realment són obra de Bruno Mars i segurament no ho sabies. Sabem perfectament que ens deixem moltes cançons sense citar i de fet si et posessis a investigar al·lucinaràs amb la quantitat de temes que porten la seva firma... És Bruno Mars el Rei del Pop d'aquest segle XXI?

The Vamps

«Can we dance» és un tema que pertany al primer àlbum del grup, «Meet The Vamps» editat al 2014, quan Bruno ja era una estrella internacional. A ell el tema no li encaixava en la seva carrera musical, però a aquests nois els hi va funcionar a la perfecció.

Adele

Tothom vol escriure cançons per Adele. Això queda clar en el seu últim disc, «25» editat al 2015, on hi han compositors com Ryan Tedder, Greg Kurstin i Bruno Mars. Seva és la balada «All I ask», que ens va enamorar a tots.

Adam Lambert

Tambè conegut per la seva unió amb Brian May i Roger Taylon en Queen, Adam Lambert té la seva pròpia carrera en solitari amb temas com «Never close your eyes», escrita per Bruno Mars, Philip Lawrence, Ari Levine, Dr Luke i Cirkut, una colaboració de luxe al 2012.

Ceelo Green

«Fuck You» és l'èxit que va sonar en bucle durant el 2010, també obra de Bruno Mars conjuntament amb el propi cantant Celo Greem, Brody Brown i The Smeezingtons, que tambè van exercir com a productros.

Travie Mccoy

També al 2010 va arribar el hit «Billionare» , co-escrit per Travie McCoy i un Bruno Mars que malgrat no tenir encare el seu primer disc publicat ja era molt més que una promesa. La parella s'ho va passar molt bé i fins i tot van gravar un videoclip en el que els dos aperèixen.

Alicia Keys

«Tears Always Win» una peça de soul clàssic en la que s'aprecia un toc hawaià i solejat de Bruno Mars, co-autor juntament amb Jeff Bhasker i Philip Lawrence. Forma part del cinquè disc d'Alicia Keys, «Girl on fire», editat al 2012.

The Sugababes

Aquest «Get Sexy» de 2009 és un dels temes que va ajudar a Bruno a adquirir reputació. Comparteix crèdits com autror amb un equip integrat per Fred Fairbrass, Richard Fairbrass, Rob Manzoli, Philip Lawrence i Ari Levine.

B.O.B.

També al 2009 «Nothin on you» de B.O.B, single de gran èxit co-escrit per, entre altres, Philip Lawrence i Bruno Mars, que també va acabar cantant i apareixent en el corresponent videoclip. Per coses com aquetsa quan Bruno va treure el seu primer àlbum ja semblava que portes entre nosaltres des de feia temps.

Menudo

Hem mencionat a Philip Lawrence diverses vegades, ja que és tracta s'un home essencial en la carrera de Bruno Mars ja que el va conèixer al poc temps de musdar-se a Los Angeles al 2004 i van connectar tan bé que van començar a escriure junts. Un dels seus primers temas va ser «Lost» que Bruno el volía per el seu repertori però va arribar al 2005 una oferta de 20.000 dòlars del grup Menudo i la van acceptar. Aquests diners els va permetre cintinuar treballant i no tirar la toballola, i els va animar també a seguir escribint per altres mentres arribava la seva oportunitat, que va acabar arribant.