Regió7

Regió7

El festival de música electrònica Paral·lel s’estrena a Port del Comte

Els organitzadors expliquen que el 60% del públic és d’origen nacional

El certamen ofereix la possibilitat de llogar una tenda «glamping» pels dies de festival ARXIU PARTICULAR

La cinquena edició del Festival Paral·lel, que se celebra per primera vegada a l’estació d’esquí del Port del Comte, comença avui amb 1.500 assistents i totes les entrades venudes des del dia 9 d’abril, la qual cosa suposa un augment tant en espectadors totals com en rapidesa en què es van exhaurir les entrades respecte a les anteriors edicions celebrades a Guardiola de Berguedà.

Fèlix Beltran, responsable de comunicació del certamen, va fer públic que gairebé el 60% de les entrades s’havia venut a públic nacional, sobretot al voltant de Barcelona. Pel que fa al públic estranger, Beltran va quantificar «en gairebé 400 els assistents d’origen alemany, al voltant de 300 de públic francès i en 100 les entrades venudes al Regne Unit». A més de qualificar «d’educat, madur i responsable» els visitants, revelant que la seva mitjana d’edat és d’uns trenta-dos anys.

Jordi Agustí, cofundador del Paral·lel, es va mostrar agraït amb la propietat, «ja que sempre han estat al nostre costat», a més de destacar «l’atreviment» de l’Ajuntament de la Coma i la Pedra per confiar «en una iniciativa poc comuna al nord del Solsonès». Agustí va remarcar la importància de crear sinergies amb proveïdors locals que «generin impacte al Solsonès», subratllant que tots els hotels de Port del Compte estan ocupats. Beltran va recordar que «l’accés amb cotxe al festival implicarà el pagament d’una taxa verda de 5 euros per vehicle que serà donat íntegrament a l’ADF». L’alcalde de la Coma i la Pedra, Ramon Costa, va subratllar l’oportunitat que l’esdeveniment representa pel territori i va desitjar «que tot funcioni correctament i ens puguem veure els anys vinents».

Patricia Homedes, cofundadora i encarregada de la contractació dels artistes, va recordar que l’alineació d’enguany estava formada per 15 Djs, «11 d’ells internacionals i vinguts eminentment d’Europa, però també dels Estats Units o del Japó». Homedes va catalogar l’estil musical del festival com a «música ambient experimental i techno».

Un nou emplaçament

Beltran va exposar que sempre que havien canviat d’ubicació el festival era per «causes alienes a l’organització», recordant que quan es van traslladar de Cal Companyó, a Guardiola de Berguedà, va ser perquè «es va vendre la propietat i no vam trobar la manera de comunicar-nos amb els nous propietaris». Pel que fa a l’estada del festival a l’emplaçament anterior a l’arribada al Port del Comte, l’Hotel El Jou, també a Guardiola de Berguedà, el responsable de comunicacions va explicar que «es va vendre la propietat a una empresa de colònies d’estiu, i ens va passar el mateix que amb la localització anterior».

Els ‘live set’ i programació del certamen

El festival comença avui amb les sessions improvisades (live set) dels espanyols Pajaro Dune i el britànic Shakleton i les mescles de Sa Pa, F-On i Kangding Ray.

Demà comptarà amb la presència de Guillam, Sybil, Refracted, Gigi FM, .Vril i Jane Fitz, que mesclaran els seus temes, mentre que el belga Peter Van Hoesen protagonitzarà el live set.

Diumenge el Paral·lel tancarà la seva cinquena edició amb la improvització de l’estatunidenca Ulla Straus i les mescles de Konduku i el japonès i cap de cartell Dj Nobu.

Compartir l'article

stats