Regió7

Regió7

Les fires i festes d'aquest cap de setmana a la Catalunya central

Berga, Igualada i Manresa, entre altres, acullen activitats per a tota la família

Tastos i vins acompanyen els espectacles del ViBa durant una de les últimes edicions Arxiu/Jordi Escudé

No saps que fer aquest cap de setmana? Apunta aquests plans. Berga, Igualada i Manresa, entre altres, acullen esdeveniments que segur que t'interessen.

BERGA

  • La Patum tot l’any: Dissabte, durant el matí, a la plaça de Sant Pere, elaboració d‘una catifa de Corpus. A les 18 h, des de la plaça de Sant Francesc, visita guiada Espais de Patum, amb un recorregut per carrers i places del centre de Berga. Cal reserva prèvia al 93 821 13 84. A les 19 h, a la sala de plens, conferència amb motiu dels 400 anys de les comparses del Tabal, els Turcs i Cavallets, la figura de Sant Miquel (Àngels), la Guita Grossa i els Vestidors de Plens i Maces, a càrrec d’Albert Rumbo. Diumenge, a les 11 h, a l’ajuntament, ple de l’Ascensió. 

CAL ROSAL

  • Bacanal: Dissabte, de 12 a 20 h, al Konvent, Que rebenti la Baells: 1a fira de vins de mínima intervenció, amb la participació de 28 cellers i productors/productores. A les 12.30 h, tast amb bici i interpretació del paisatge pel camí de Pedret amb Joan Vila i Pep Espelt. Cal reserva prèvia a konventreserva@gmail.com.a les 13 h, presentació de Vibop edicions: Priorat en persona, de Roser Vernet. A les 13.45 h, concert amb The Roosters (R’nR dels 50’s i surf dels 60’s). A les 15 h, pausa de la fira i dinar. a les 17 h, reobertura de la fira. A les 17.30 h, presentació de Vibop edicions: La Vinya de Joseph Beuys, de Jordi Boldú. A les 18.30 h, presentació de Majorique Nouveau; projecte col·laboratiu entre Ca Na Toneta i Cellers de Mallorca. A les 20 h, servei de sopar: Sushi amb la Providence. A les 20.30 h, tancament de la fira amb DJ Lada Niva (electrònica sidorosa). A les 23 h, Dj Clickman (minimal per ballar). 

CABRIANES

  • Festes de primavera: Dissabte, a les 12 h, a la plaça de la Vinya, vermut i espectacle de música familiar i animació sociocultural Vols jugar?, a càrrec de La Dona del Sac. Dins del circuit de preestrenes de Testimoni Escènic. A les 14 h, al pati de l’escola, arrossada popular. Preu: 10 euros; i 7 euros per a persones de més de 70 anys. Cal apuntar-se a Cal Serra. A les 18 h, al camp de futbol, espectacle de circ Shake, shake, shake, a càrrec de Pakipaya. A les 22 h, al Centru, espectacle multidisciplinar Welcome to my head, a càrrec de Kerol. Dins del circuit de preestrenes de Testimoni Escènic. Entrades: 5 euros. Diumenge, festa de la gent gran. A les 11 h, missa. A les 12 h, a la plaça de la Vinya, vermut i espectacle No matalàs de la companyia UTA Circ. Dins del circuit de preestrenes de Testimoni Escènic. A les 18 h, a la plaça de la Vinya, sardanes amb els Lluïsos de Taradell.

CALAF

  • 50 anys de l’arribada de l’aigua potable: Dissabte, a les 17 h, a la plaça dels Arbres, Festa de l’Aigua, en la qual es recrearà el moment de l’arribada de l’aigua a Calaf i també es faran diferents jocs familiars. Diumenge, des de la plaça dels Arbres, sortida de la caminada i la biciletada resseguint la canonada de l’aigua. La caminada sortirà a les 8 h i arribarà fins a Calonge i tornarà (12 km) i la bicicletada sotrirà a les 9 h i arribarà fins a Enfesta i tornarà (18 km). 

FALS

  • Festa major: Divendres, a les 16 h, al camp de petanca, 9è campionat de petanca Valentí Vila. A les 19.30 h, al Casal de Fals, tast de vins i formatges a càrrec del Mas Sant Iscle. Cal inscripció. A partir de les 19.30 h, food trucks. A les 22.30 h, concert de Mitjanit. Diumenge, a les 10.30 h, a la pista poliesportiva, matinal infantil i 5è torneig de mataconills. Cal inscripció. A les 12 h, al Casal de Fals, festa de l’espuma. A les 13 h, al Casal de Fals, vermut. A les 18 h, al Casal de Fals, representació teatralde No faré parlar a classe, a càrrec del Grup Escènic de la SCER de l‘Ametlla de Mar. Més informació i inscripcions: inscripcionsfals@gmail.com o 605 980 878 (Gemma). Des de dissabte i fins al 6 de juny, a la sala d’exposicions del Casal de Fals, exposició del 43è Concurs de fotografia Festa Major de Fals 2022. Organització: Associació Cultural i Recreativa de Fals. 

GALERA 

  • 20a edició de Galera Vell: Diumenge, de 9 a 14 h, antiguitats, artesania i col·leccionisme. D’11 a 14 h, vermut musical amb Moi&Tot.

IGUALADA

  • 100 anys de la placa del Passeig Verdaguer: Dissabte, a les 19 h, al passeig Verdaguer cantonada carrer Sant Magí. El 28 de maig de 1922 es va inaugurar el Passeig i la coral La Lira poblense va homenatjar el poeta. Cent anys després, la mateixa coral commemorarà la data amb una cantada.
  • Mercat d’antiguitats, col·leccionisme, art i artesania: Diumenge, com cada últim diumenge de mes, de 9 a 14 h, al passeig Verdaguer. Organització: Fira d’Igualada.

MANRESA

  • 4a Setmana de l’Emprenedoria: Fins divendres, una vintena d’activitats gratuïtes a diferents espais de la ciutat que enguany posaran l’accent en la Indústria Creativa. Són gratuïtes, però cal fer una inscripció prèvia, que es pot fer des del web del CEDEM (www.manresa.cat/cedem). L’edició es tancarà amb una jornada a l’Anònima sota el nom Viure de crear. Hi haurà taules rodones, xerrades motivacionals, relats i experiències emprenedores, premis empresarials...
  • Festa del Riu: Dissabte, de 10 a 12 h, a la llera del riu, entre els Panyos i el Pont Nou, medi ambient en família. De 10 a 11 h, esmorzar amb bon gust, Manresa pel comerç just. De 10 a 12 h, Passejant per la memòria del riu, visita guiada amb vermut final a càrrec de Francesc Comas. Tallers de natura per a públic familiar: a les 10, les 11 i les 12 h, taller d’anellament d’ocells. A les 10 i a les 11.30 h, taller d‘insectes i altres invertebrats. A les 10 i a les 11.30 h, taller d’ecologia del riu. D’11 a 12 h, taller de ioga del riure. De 12 a 13 h, contes de natura a càrrec de Crisspeta. De 12 a 13 h, vermut amb valors socials i productes de proximitat. De 17 a 22 h, a la Carpa del Riu, entre el pont de Sant Francesc i la plaça Mil·lenari, mostra d’empreses i entitats d’economia social solidària. De 17 a 21.30 h, espai gastronòmic. De 17 a 20 h, recull fotogràfic Més enllà de les aparences: catàleg de moda sostenible i inclusiva. De 10 a 13 i de 17 a 20 h, ludoteca Ludugurus: juguem al riu. De 17 a 18.30 h, trobada Fem cultura conscient. De 17.30 a 18.30 h, Bots pel canvi. A les 18.30 h, actuació de Dàmaris Gelabert. A les 19.30 h, espectacle Be Water. A les 21. 30h, concert de Joni Canijo y Los Fundamentos. A les 23 h, concert d’Ebri Knight. Més informació i inscripcions: festadelriu.cat.
  • Fira ViBa: Dissabte i diumenge, visites i itineraris guiats al patrimoni vitivinícola del Bages i visites guiades amb tast als cellers a preu popular. A partir de dissabte, tastos de vins DO Pla de Bages a establiments especialitzats i maridatges de cultura i vi arreu de la comarca. Més informació i inscripcions a firaviba.cat.

NAVARCLES 

  • Trobada de Moto Club Navarcles: Diumenge, de 9 a 13 h, a la plaça de la Vila, botifarrada, ruta amb les motos i, al migdia, sorteig de regals.

ORISTÀ

  • Cap de setmana de recreació històrica a Puig Ciutat: Dissabte i idiumenge, d’11 a 13 h, visita teatralitzada al jaciment. Inclou un pica-pica romà al final. Entrades: 10 euros. A partir de 12 anys. A la venda a www.puigciutat.com/receraciohistorica, a l’ajuntament i a les botigues d’Oristà i la Torre. Dissabte, de 16 a 19 h, demostracions i tallers. Es podrà participar a les maniobres de les legions romanes. Públic infantil a partir de 5 anys. Taller d’escriptura ibèrica, per a públic familiar a partir de 5 anys. Activitats gratuïtes i sense inscripció.

PUIG-REIG

  • Festa major: Diumenge, a les 11 h, a la plaça Nova, marató de ball en línia.

RAJADELL

  • 8a Mostra de Productes de la Terra: Dedicada als animals de pastura. Dissabte, a les 10, a les 11 i a les 12 h, visites guiades a les explotacions ramaderes de XicuXai i Masiets&Perich. Cal fer inscripció a l’ajuntament: 93 836 80 26 o rajadell@diba.cat. A les 17 i a les 18 h, visites guiades a la Vil·la Romana de Sant Amanç de Viladés. En el marc de la Fira ViBa. Entrades a www.firaviba.cat o 686 108 724. Diumenge, de 9 a 15 h, al nucli antic , mostra de productes de la terra. A les 10.30 h, visita guiada al Molí d’Oli de Rajadell. A les 10.30 h, taller de feltre a càrrec de Marta Esclusa. Cal inscripció a rajadell@diba.cat. A les 10 i a les 12.30 h, actuació dels Bastoners de Rajadell, els trabucaires Els Morterets i l’Esbart Batecs del Grup de Dansa Cor de Catalunya. A les 11 h, degustació gastronòmica del Reguer Espai Gastronòmic. A les 11.30 i a les 13 h, actuació de l’Esclat Gospel Singers. A les 11 i a les 13.30 h, espectacle a càrrec d’Animacions Manelutti. A les 12 h, xerrada L’ofici de pastor amb ovelles de raça ripollesa, a càrrec de XicuXai. A les 13 h, entrega de premis #instarajadell22. Durant tot el matí, passejada en poni per la quitxalla (de pagament), exposició de fotos del concurs #instarajadell22 i grans jocs i recinte d’animals per a tota la família. Tots els actes seran gratuïts.

SANT VICENÇ DE CASTELLET 

  • Fira del Vapor: Dissabte i diumenge, de 10 a 21 h, pels carrers principals, parades artesanes, comerç local, oficis antics, passejades amb diligència, entitats culturals i esportives locals, animació... Al carrer Maria Gimferrer, trobada de tartanes i carruatges antics amb la col·laboració de l’Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet. Dissabte, a les 10 h, toc de sirena. D’11 a 14 i de 17 a 20 h, al carrer Maria Gimferer, jocs populars de l’època. A les 11 h, a l’Espai Ateneu, obertura de l’exposició Quan les cases feien olor de vi. A les 12 h, a la plaça Clavé, representació històrica Colors de Verema. A les 12.30 h, cercavila La fil·loxera, amb l’acompanyament dels Ministris del Raval. A les 12.30 h, a l’Espai Ateneu, tast de vins de la DO Pla de Bages i maridatge amb productes de proximitat. Organització: Associació Ceps i Manduca. Tiquets a www.svc.cat. A les 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert-vermut a càrrec de Rubber Soul, tribut a The Beatlers. Amb vermut Fira del Vapor. Tiquets a www.svc.cat. A les 12.45 h, al teatre El Coro, presentació Les Gitanes per Catalunya amb la projecció d’Un poble en dansa. Organització: Associació Ball Popular de Gitanes. A les 17 h, al parc de les Escoles Velles, obertura de l’Espai Vermusic: food-trucks i música en directe. A les 17.30 h, a l’escenari de la plaça Clavé, acte del Club Natació Castellet. A les 18 h, a l’Espai Vermusic, concert amb els Combos de l’Escola Municipal de Música Sant Vicenç de Castellet. A les 19 h, cercavila històrica amb l’acompanyament dels Ministrils del Raval. A les 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, representació històrica Olors de fàbrica. A les 20 h, foto de família històrica. A les 20 h, a la plaça Clavé, ball d’envelat Fabricant tonades, amb els Ministrils del Raval. A les 21 h, a l’Espai Vermusic, concert de tribut a l’Oreja de Van Gogh. Diumenge, a les 10 h, toc de sirena. D’11 a 14 i de 17 a 20 h, al carrer Maria Gimferer, jocs populars de l’època. A les 11 h, al parc de les Escoles Velles, obertura de l‘Espai Vermusic: food-trucks i música en directe. A les 12 h, espectacle itinerant Heliko, a càrrec de la Cia. El Sidral. A les 12 h, a la plaça Clavé, representació històrica Olors de verema. A les 12.30 h, cercavila La fil·loxera, amb l’acompanyament de la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet. A les 12.30 h, a l’Espai Ateneu, tast de vins de la DO Pla de Bages i maridatge amb productes de proximitat. Organització: Associació Ceps i Manduca. Tiquets a www.svc.cat. A les 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert-vermut a càrrec Syncronicity, tribut a The Police. També entrega de premis del Concurs de Balcons Florits. Amb vermut Fira del Vapor. Tiquets a www.svc.cat. A les 12.45 h, al teatre El Coro, presentació Les Gitanes per Catalunya amb la projecció d’Un poble en dansa. Organització: Associació Ball Popular de Gitanes. A les 13 h, a l’escenari de la plaça Clavé, actuació del Centro Cultural Andaluz a càrrec de la professora Mariluz García. A les 17 h, a la plaça de l’Ajuntament, sardanes amb la Cobla Ciutat de Granollers. A la mitja part entrega de premis del concurs de vestuari d’època. A les 17 h, a l’Espai Vermusic, concert amb Rumbaraoke. A les 17 h, al teatre El Coro, Cafè-ràdio al Coro, programa de ràdio en directe amb l’equip de Meravellós Desastre i la col·laboració del grup de teatre Cul-i-seu. A les 18 h, espectacle itinerant Heliko, a càrrec de la Cia. El Sidral. A les 19 h, a l’Espai Vermusic, concert amb La Trup. A les 19 h, cercavila històrica amb l’acompanyament de la Cobla Ciutat de Granollers. A les 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, representació històrica Olors de fàbrica. A les 20 h, foto de família històrica. A les 20.30 h, toc de sirena, final de la fira. Més informació: a firadelvapor.cat.

Compartir l'article

stats