C

om molt bé sabeu, des del dia 25 del proppassat mes de novembre s'ha estat negociant, amb els seus pros i els seus contres, com en tota negociació, un expedient de regulació temporal (ERO) a l'empresa Iberpotash. Durant la negociació de l'ERO hi ha hagut una persona pertanyent a la nostra organització que al nostre entendre ha estat injustament insultada i humiliada, sense motiu justificat i des de l'anonimat, en diferents fòrums d'Internet. Ens estem referint al nostre company Francisco Hernández Medina. A les persones que l'han desqualificat i insultat d'una forma covarda i mesquina, sense donar la cara i mentint deliberadament, volem, senyor director, explicar-los qui i com és el nostre company.

En primer lloc, volem dir-los que Francisco porta tota la seva vida afiliat a la UGT i dedicat a representar els seus companys al centre de treball de Súria. Qualsevol que tingui dos dits de seny es podrà adonar que si Francisco fos tan mala persona com diuen alguns, no seria escollit any rere any pels miners de Súria perquè els representi al comitè d'empresa. I tampoc els seus companys de la UGT no l'elegirien per formar part de la comissió executiva de la secció sindical. Ni hagués format part de la comissió executiva del Sindicat Comarcal de FIA-UGT del Bages-Berguedà.

En segon lloc, han de saber, perquè és la veritat, que en aquest procés de negociació allò que va moure la UGT de Súria, i en concret el nostre company Francisco, a no signar l'acord era que consideraven que el que s'havia aconseguit no era suficient per als treballadors d'Iberpotash. Aquesta posició és legítima i no es pot menysprear, ni fer-la servir d'arma en contra de qui es comporta de forma honesta, encara que es pugui equivocar. A Francisco li hauria estat més fàcil i beneficiós per als seus interessos haver signat qualsevol cosa, perquè, amb la signatura, ell s'assegurava passar a la jubilació. Però, insistim, va pensar en els altres i no en el seu interès personal.

Permeteu-nos, per finalitzar, enviar des d'aquestes línies el nostre suport a tots els representants dels treballadors d'Iberpotash pel preacord signat divendres passat davant el director general de Relacions Laborals del departament de Treball. Creiem que era l'acord possible que ha de servir perquè Iberpotash continuï sent una empresa forta que generi ocupació i riquesa a la comarca del Bages, tan necessitada d'indústria. I permeteu-nos també enviar una forta abraçada al nostre company Paco.