D

es del govern de Manresa, Esquerra ha tingut un paper important i positiu en la transformació de la ciutat durant els últims 15 anys. Ha estat una etapa de grans canvis en la població, l'urbanisme, l'economia, en la millora de serveis, etc.

Ha estat i és una feina apassionant treballar al servei de la gent per fer una societat més justa, per ampliar la cultura, per millorar la qualitat de la ciutat... i en aquest trajecte, Esquerra ha anat fent una cursa de relleus. Durant dotze anys, Ramon Fontdevila va liderar el grup municipal. Jo vaig agafar el seu relleu el 2007, i l'any 2011, qui encapçalarà la candidatura d'Esquerra a l'Ajuntament de Manresa serà el cirurgià Pere Culell.

Som en nous temps, i necessitem nous lideratges. I estic convençut de l'encert de l'elecció d'Esquerra confiant aquesta responsabilitat al Pere Culell. És el millor candidat que podria tenir el nostre grup i, a més, estic convençut que és el millor candidat per ser alcalde de Manresa a les eleccions de l'any que ve.

I us diré per què: a part de ser un excel·lent professional amb una trajectòria ben reconeguda, el Pere és una persona honesta, íntegra, portadora de valors, intel·ligent i molt treballadora. Sap escoltar i aprendre dels altres i, també molt important, respectar-los. Pren les decisions amb coneixement de causa. És exigent amb ell mateix. Sap treballar en equip i liderar. I des d'una visió àmplia de les coses, sap generar consens.

És una persona que ha treballat des de la solidaritat per un món més just. I també està compromès amb la llibertat de les persones i amb una Catalunya decidint el seu futur per garantir el benestar de tots.

És conscient, però, que no són temps fàcils i, que des del punt de vista econòmic, hi perdrà, però està il·lusionat a fer aquest nou servei a la comunitat, a la ciutat, i a afrontar aquest repte amb moltes energies.

A més, tinc la sensació que cap dels previsibles caps de llista dels partits amb més possibilitats desvetllen gaire entusiasme. I el Pere no està sol. Al darrere té un equip de persones preparades i amb moltes ganes de treballar que l'acompanyaran en aquest nou projecte il·lusionador. Tenim un any per endavant per fer la millor candidatura i per assolir un suport ben ampli perquè el Pere Culell sigui el proper alcalde de Manresa. Si voleu conèixer-lo personalment, només us heu de passar a les 9 del vespre del proper divendres dia 18 de juny per la sala d'El Sielu, on tindrà lloc l'acte públic de presentació. Hi sereu tots benvinguts.