E

n uns temps en què estan força desacreditades les rodes de premsa, perquè qualsevol col·lectiu, entitat, empresa o institució les convoca per sistema, i encara més a mitjan agost, en què molta gent està de vacances, el FC Barcelona té la capacitat i el seguiment suficient per presentar en aquests moments el fitxatge més emblemàtic de la temporada: Cesc Fàbregas. Ho fa amb naturalitat, demanant gairebé perdó als mitjans informatius, per fer-ho en època de vacances, però també amb la convicció de la feina ben feta. Cesc va marxar molt jove del Barcelona per poder progressar en altres indrets i a fe que ho va aconseguir. Per això, molts clubs europeus el volien tenir a les seves files, entre aquests el Reial Madrid, però hi va renunciar tot i cobrar més, per la seva lleialtat al Barça, que és el club de la seva vida. Afirmació que en aquest cas és del tot certa. En l'esmentada roda de premsa alguns periodistes van quedar en evidència per haver donat pseudoinformacions que no corresponien a la realitat, sobretot relacionades amb diaris de Madrid, però també alguns de Barcelona van sortir escaldats quan Cesc va negar rotundament que l'any 2009 ha-gués millorat el seu contracte amb l'Arsenal, com alguns d'aquells mitjans informatius havien publicat. S'ha d'anar amb molta cura a l'hora d'informar, perquè la credibilitat és l'essència que manté vius els mitjans.

Però, malgrat el suc que es pot extreure d'aquesta roda de premsa, queda en segon terme davant la presa de posició de TVE en relació amb la seva manera "d'informar" sobre els fets ocorreguts en la tornada de la Supercopa d'Espanya, al Camp Nou. No només neguen l'evidència de l'agressió de l'actual entrenador del Madrid a Tito Vilanova, segon entrenador del Barça, sinó que només mostren la reacció d'aquest empentant l'agressor. Però la manipulació més barroera i la mala fe porten uns teòrics professionals de la informació pública espanyola a falsificar la realitat perquè no s'adiu a les seves conviccions. Fa la sensació que els fanàtics locutors -i els seus caps- de RTVE no han superat encara -i mira que fa anys- l'etapa d'equip del règim que el Reial Madrid representava durant la Dictadura franquista. Per sort, ara ja no tenen el monopoli televisiu i les imatges reals del que va passar s'han vist arreu del món. Ja l'any passat a les semifinals de la Champions entre Barça i Madrid TVE va demostrar una vergonyosa parcialitat a favor de l'equip madridista.

Per a alguns pot semblar lògic el punt de vista d'aquests periodistes, sobretot a aquells que no saben veure notícies més enllà de les generades a la capital de l'estat i que interpreten a la seva manera, però aquesta actuació resulta del tot ridícula, si diuen representar el conjunt del territori estatal. Des d'aquest punt de vista fan pena i llàstima a la vegada.

Si la direcció de l'ens fos correcta hauria de destituir d'una vegada per totes aquests fanàtics que ben poc tenen de professionals, ja que l'obligació de la cadena pública és donar una informació objectiva, imparcial i veraç. Res més lluny de la realitat. En el seu cas, ja em conformaria que fossin un mínim de rigorosos, sense tergiversar els fets de manera tan barroera, i als fanàtics que no poden treure, però que bavegen madridisme pels quatre costats, els reconvertissin a netejar la brutícia que generen arreu.