M

oltes d'aquelles coses que ens proporcionen qualitat de vida o que ens ajuden a passar una bona estona són de franc o hem de pagar molt poc. Les converses, les passejades, el gaudi dels paisatges o els espais singulars ens fan sentir millor sense que a canvi hi hagi cap contraprestació econòmica, o en tot cas una mínima. A Manresa tenim la sort de sentir-nos recompensats pel llegat patrimonial que ens han deixat els nostres avantpassats, per una història mil·lenària que ens dóna vitalitat i per un paisatge que ens aporta energia.

Aixecar-se, mirar la majestuositat de la serralada de Montserrat qualsevol dia de l'any és un privilegi del qual només gaudim els que tenim la sort de viure a Manresa. Com també ho és disposar d'un parc com el de l'Agulla, capaç d'acollir gent de qualsevol edat i condició amb l'aigua com a sedant natural que ens ajuda a retrobar-nos amb nosaltres mateixos. Un parc que ens ofereix la possibilitat d'escollir visualment els capricis muntanyencs que s'albiren en qualsevol dels punts cardinals.

Sóc un enamorat del Passeig de Manresa, molt més enllà de les terrasses a les quals m'he abocat en la meva activitat professional. La meva és la generació dels tombs amunt i avall del Passeig, amb les cadires de la senyora Rosita com a punt de trobada i de gran tribuna. El Passeig, amb els seus edificis singulars, els plataners que donen l'esperada ombra estival i la diversitat ciutadana són part essencial de l'ànima de la capital del Bages.

El Passeig i l'Agulla són joies de Manresa que se sumen a un patrimoni religiós com tenen ben poques ciutats, amb una basílica de la Seu i una Cova de Sant Ignasi que han de ser punt de trobada per a un turisme cada vegada més culte i més exigent. Manresa pot i ha de posicionar-se davant de les noves tendències turístiques, més enllà de les platges i de determinades ofertes molt cremades pel pas dels anys.

Tenim joies i només cal que les anem polint i donant a conèixer.

No deixa de ser una bona notícia saber que entre les principals prioritats que es fixa l'Ajuntament de Manresa per a aquest mandat sigui recuperar i donar vida al Barri Antic de la ciutat. Veure com els carrers i les places properes a la Seu, a la Cova i al mateix Passeig recuperen vitalitat seria una de les millors notícies per a aquesta ciutat plena de joies que no tenen preu.